/
Verkoop uw horeca in Utrecht?
Wij regelen de aankoop van exploitatie of vastgoed van begin tot eind
/

Horeca verkopen Utrecht

Staat u op het punt uw horecazaak te verkopen in Utrecht? Of wilt u horeca verhuren in Utrecht? Dan bent u bij HAP Horecamakelaardij aan het juiste adres. Wij zijn een uitstekende horecamakelaar als het gaat om de verkoop of verhuur van uw horeca in Utrecht!

Verkoop uw horecazaak in bijvoorbeeld Utrecht, Amersfoort, Nieuwegein of Zeist. Van café tot restaurant en zelfs ijssalons, bij ons is het allemaal mogelijk! Wat ons onderscheidt van andere horecamakelaars is dat wij het gehele verkooptraject voor u uit handen nemen. Van de taxatie en waardebepaling van het pand tot de bezichtigen, wij regelen het allemaal voor u.

Wij beschikken over specialisten op verschillende locaties in Nederland, die u kunnen bijstaan bij de verkoop van uw horecapand. Gezamenlijk gaan wij op zoek naar passende kopers voor uw horecazaak. Met een ruim netwerk én tevens veel kennis van de huidige markt, weten wij altijd precies welke horecaondernemers op zoek zijn naar een nieuwe horecagelegenheid.

Bent u op zoek naar een horecamakelaar in Utrecht voor de verkoop van uw horecagelegenheid? De makelaars van HAP Horecamakelaardij staan u graag bij in de verkoop van uw horeca! En dat doen wij altijd op basis van “No Cure, No Pay”.

Uw horecapand verkopen in Utrecht?
Wij regelen alles van A tot Z voor u!

/

Waarom HAP Horecamakelaardij?

Wij werken landelijk vanuit
drie regiokantoren
Meer dan 20
jaar ervaring
Wij opereren landelijk

No cure no pay

Onafhankelijke dealmaker
Een groot netwerk
To the point
object informatie
Betrokken, integer
en flexibel
/

Wij regelen de juiste koper in Utrecht!

Het voordeel wat wij van HAP Horecamakelaardij hebben ten opzichte van andere horecamakelaardijen is onze ruime kennis van de markt. Daarnaast zijn wij echt een begrip binnen de horecasector. Zo hebben wij als horecamakelaar in Utrecht de laatste tijd al veel horecapanden naar tevredenheid mogen verkopen.

Wij hebben een goed beeld waar wij uw horeca moeten aanbieden voor een gemakkelijke verkoop. Dit komt mede door ons ruime netwerk van meer dan 4.500 geregistreerde zoekers. Hierin zitten veel ondernemers die geregeld interesse hebben bij nieuwe horecapanden in Utrecht.

Wij vinden het belangrijk dat de verkoop uw horeca echt bekend wordt bij de mensen, dus niet alleen in Utrecht. Maar ook in Friesland, Overijssel, Noord-Holland, Gelderland, Drenthe, Flevoland en natuurlijk de rest van Nederland. Het is immers ook mogelijk dat een koper uit het Noorden van het land belang heeft in uw horeca.

Denkt u eraan uw horeca in Utrecht te verkopen via HAP Horecamakelaardij? Dan krijgt uw horeca alle toewijding waar ze recht op heeft. Uw horecapand wordt vanzelfsprekend bij ons eigen aanbod geplaatst en daarnaast wordt het op diverse verkoopsites geplaatst. Als er een passende koper interesse heeft, brengen wij u met hem in contact. Zo kan de verkoop gemakkelijk plaatsvinden.

/

HAP is uw horecamakelaar in Utrecht

Zoekt u een horecamakelaar in Utrecht voor de verkoop van uw café, lunchroom of misschien zelfs motel of restaurant? HAP Horecamakelaardij staat bekend als expert als we praten over de verkoop van horecazaken in Utrecht. Van Utrecht tot Nieuwegein, wij hebben al een heel aantal verkopen met waardering en voldoening verkocht.

Als u op zoek bent naar een vakkundige verkoopmakelaar in Utrecht zit u bij ons helemaal goed. Wij hebben een team van verkoopmakelaars klaar staan voor u, waardoor u altijd van een vakkundige verkoop van uw horecazaak kunt uitgaan. Neem vooral contact met ons op voor een uitstekende horeca verkoopmakelaar in Utrecht.

/

Direct de verkoop van uw horeca in Utrecht regelen?

De horecamakelaars van HAP staan u graag bij tijdens de verkoop van uw horecagelegenheid!

/

Checklist bij verkoop van horeca in Utrecht

Wanneer u uw horeca wilt verkopen in Utrecht ondersteunen wij u graag. Wij hebben een checklist opgesteld voor de verkoop van horecazaken in Utrecht om u een handje op weg te helpen. 

Met behulp van deze checklist heeft u direct een goed beeld waar u op moet letten bij de verkoop van uw horecapand.

Download de checklist direct!

/

Restaurant verkopen in Utrecht

Heeft u interesse bij een nieuw restaurant? Of wilt u uw restaurant in Utrecht verkopen omdat u bijvoorbeeld de pensioenleeftijd nadert? Wat de aanleiding voor de verkoop van uw restaurant ook mag zijn, wij assisteren u graag als vakkundig horecamakelaar in Utrecht.

Bij HAP gaan wij samen kijken naar een eerlijke verkoopprijs voor het te verkopen restaurant. Hiervoor gaan wij het pand op waarde schatten, dit nemen we mee in een grondige analyse die wij uitvoeren en bespreken met onze taxateurs. Van een bedrijfsexplotatie in de vorm van goodwill en handelsnaam, inventaris of het pand, wij maken het voor u in orde!

Onze makelaars adviseren u graag om de opties voor de verkoop van uw restaurant door te nemen. Ook stellen wij met alle plezier een vroegtijdig verkoopadvies voor u op. Zo krijgt u vooraf al een goed beeld wat de marktwaarde van uw restaurant is en dus een goed beeld van de verkoopprijs. Hierdoor weet u direct waar u aan toe bent!

Gaat u uw restaurant in Utrecht verkopen? Neem dan contact op met Johan Jonk. Als onze verkoopmakelaar in Utrecht staat hij u graag bij om de verkoop van uw restaurant in goede banen te leiden.

/

Hotel verkopen in Utrecht

Wilt u uw hotel verkopen? Bij HAP Horecamakelaardij zorgen wij voor de juiste koper voor uw hotel, een koper die zowel vertrouwd als discreet is. De juiste koper voor uw hotel is voor elke verkoop uiteraard verschillend. Gezamenlijk zoeken wij in ons brede netwerk naar een passende koper! Dit is mogelijk voor zowel exploitatie als verkoop van uw hotel.

Wij verzorgen het gehele verkooptraject voor u. Bij de verkoop van uw hotel doorlopen wij de volgende stappen:

U kunt zich hierdoor blijven focussen op uw business en wij zorgen ervoor dat de verkoop van uw hotel in goede banen wordt geleid.

/

Horeca in Utrecht in de stille verkoop

Denkt u eraan uw hotel te verkopen, maar heeft u liever dat dit niet voor iedereen openbaar is? Heeft u bijvoorbeeld minder spoed met het verkopen van uw hotel? Dan kan stille verkoop u een uitstekend oplossing zijn. Bij stille verkoop wordt uw hotel alleen voorgedragen bij de doelgroep die echt belangstelling heeft.

Wanneer u besluit voor horeca verkoop met stille verkoop plaatsen wij uw horecapand niet op onze website of sites als Funda in Business. Bij stille verkoop van horeca in Utrecht, wordt uw horecazaak alleen voorgesteld aan mogelijke klanten uit ons netwerk.

/

Dé horeca verkopen makelaar in Utrecht

Wanneer u uw horecazaak wenst te verkopen is dit niet altijd even simpel. Misschien heeft u hier weinig tot geen kennis van omdat u dit niet vaker heeft gedaan en daarom kan het wat veel voor u zijn. Snappen wij! Bij HAP Horecamakelaardij bezitten wij wel over deze kennis en kunnen wij u uitstekend bijstaan in de verkoop van uw horeca. 

Ook beschikken wij over veel ervaring in het overnemen en verkopen van horecazaken. Zo kunnen wij u van begin tot eind deskundig assisteren in de verkoop van uw horecagelegenheid in Utrecht.

Bij HAP hebben wij de beschikking over een team van 5 deskundige makelaars die zich volledig voor u inzetten, hierdoor verzekeren wij u een snel verkoop voor een eerlijke prijs.

Er staat voor u altijd een makelaar klaar die u helpt bij de verkoop van uw horecapand. Wij beschikken namelijk over 3 regiokantoren die verspreid zijn door heel Nederland. Bent u op zoek naar een horecamakelaar die ervaren, deskundig is en u uitstekend kan bijstaan in de verkoop van uw hotel, bistro of andere horecagelegenheid? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

/

Discrete horeca verkoop in Utrecht

Regelmatig krijgen wij de vraag of al ons aanbod online aangeboden wordt. Dit is niet het geval. De oorzaak hiervan is dat wij een ruim netwerk hebben. Wanneer er een horecazaak aan ons aanbod wordt toegevoegd, komt de branche dit te weten. In sommige gevallen is er dan al snel belangstelling.

Het is dus een groot voordeel om bij HAP Horecamakelaardij bekend te zijn. Wanneer u uw voorkeuren aan ons laat weten, kunnen wij u bijstaan in het zoeken naar een passende koper voor uw horecagelegenheid.

Het voordeel voor de koper
Wanneer u uw wensen aan ons laat weten, kunnen wij ons aanbod hierop afstemmen. Als wij een pand in ons aanbod hebben die hieraan voldoet geven we u een seintje. Hoe beter wij uw wensen hebben, hoe beter wij u panden kunnen aanbieden die bij u passen.

Het voordeel voor de verkoper
Het voordeel van discrete verkoop is dat niet heel veel potentiële kijkers/verkopers u benaderen. Daartegenover zien wij dat het financieel vaak minder opbrengt dan de ‘standaard’ verkoop. Adviseer voor deze keuze bij uw horecamakelaar.

Het kan zijn dat discrete verkoop niet tot een verkoop leidt. Het overstappen op ‘standaard’ verkoop is de stap die wij hierna gewoonlijk nemen. Het is goed voor u om te weten dat wij proberen onze naam niet aan uw horecazaak te koppelen. Zo willen we voorkomen dat Google onze activiteiten met elkaar associeert.

Wat wij merken is dat horecaondernemers die hun horecagelegenheid van plan zijn te verkopen, de voorkeur hebben voor discrete verkoop. Dit doen de ondernemers omdat ze schromen voor klanten en personeel problemen, wanneer de zaak van de hand wordt gedaan.

Echter is dit uit onze beleving vaak niet de omstandigheid. Wat wij zien is dat klanten en personeel de situatie vaak begrijpen, hoe betreurenswaardig deze ook kunnen zijn.

Een uitzondering hiervan is bijvoorbeeld wanneer u feesten of evenementen organiseert voor over een langere tijd. Het is dan handig om even met uw horecamakelaar te overleggen wat handig is om te doen en dat u dit ook duidelijk vermeld bij uw gasten.

/

Het traject voor de verkoop van horeca in Utrecht

De route die wordt afgelegd tijdens de verkoop van een horecazaak is nooit hetzelfde. Waar de één een verkoop heeft zonder drempels, komt de andere alleen maar hobbels tegen. Hoe het traject exact verloopt weten we niet, maar in de basis doorlopen we de volgende stappen:

Kennismaking

Wij komen langs voor een kennismaking en vragen u naar alle belangrijke informatie en gegevens voor de verkoop van uw horecazaak.

Daarna gaan we een plan van aanpak opstellen voor de verkoop. We maken afspraken voor de opdracht tot dienstverlening.

Waardebepaling / vraagprijs

Dan gaan we een waardebepaling opstellen aan de hand van uw gegevens. Het uitgangspunt voor het vaststellen van de verkoopprijs.

We stemmen samen de verkoopprijs vast en bieden wij vanuit HAP het horecapand aan op de markt.

Presentatie

Een goede presentatie is belangrijk voor de eerste indruk! Alle informatie vastgelegd in een mooi opgemaakte brochure mag dan ook niet ontbreken.

Uw horecazaak wordt op onze website geplaatst en op andere bekende horeca sites. Wilt u nog even wachten om de markt te informeren, dan is die ruimte er ook.

Match

Ons netwerk speelt een belangrijke rol tijdens het verkoopproces van uw horecazaak. De verkoop kan dan soms snel gaan.

Het is mogelijk dat een potentiële koper ons aanbod goed in de gaten houdt of dat hij via via wordt geïnformeerd. Ons doel is om de perfecte koper te vinden voor uw horecazaak.

Bezichtigingen

De afspraken voor de bezichtigingen verlopen via ons. Wij beheren de planning en zorgen dat geïnteresseerden worden voorzien van alle informatie. We houden korte lijnen met de geïnteresseerden.

U ontvangt met regelmaat de stand van zaken. En natuurlijk de resultaten van de websitebezoekers, specifiek voor uw horecapand.

Verkoop

Een nieuwe koper heeft zich gemeld en is beoordeeld. HAP voert vervolgens de verkooponderhandelingen en alle zaken worden afgestemd.

Na een mondelinge overeenstemming worden de afspraken vastgelegd in een schriftelijke vastlegging, de koopovereenkomst.

Levering

De koop is geregeld en tot het moment van overdracht onderhouden wij het contact met de koper. Wij letten op eventuele ontbindende voorwaarden en andere zaken die geregeld moeten worden.

Als laatst vindt de oplevering plaats. Dit is een document waarin alle afspraken zijn vastgelegd. De betaling vindt plaats via een betrouwbare betalingswijze via een derdenrekening.

/

Meest gestelde vragen over horeca verkopen Utrecht

Bij de verkoop van uw horeca in Utrecht begint met een kenningsmakingsgesprek. Na dit gesprek beginnen wij gelijk al met de prijsbepaling van het te verkopen pand. Tijdens de prijsbepaling kijken wij naar het pand, maar zeker ook de goodwill en inventaris van de horecagelegenheid.

Door naar deze gegevens te kijken kunnen wij een eerlijke verkoopprijs voor het horecapand bepalen. Andere aspecten waar wij rekening mee houden bij de taxatie zijn omzet, winst, cashflow en eventuele aandelen.

Om de prijs te bepalen van een horecapand kan er van verschillende methoden gebruik worden gemaakt. Deze methoden bevatten steeds verschillende gegevens. Cashflow of omzet zijn voorbeelden van deze gegevens. Verder zijn de locatie en mogelijke groeipotentie essentiële factoren om het horecapand te waarderen.

De pandemie hoeft geen reden te zijn om de verkoop van uw horecazaak in Utrecht te verhinderen. Wat wij momenteel zien is dat het aantal horecagelegenheden de afgelopen tijd wat is teruggelopen, wat kan komen door de steunmaatregelen. 

Desondanks zien wij dat de meeste ondernemers actief blijven, wat ervoor zorgt dat het aantal horecagelegenheden sterk zal toenemen. Het verkopen van uw horecazaak in Utrecht hoeft dus niet lastig te zijn.

Bij HAP beschikken wij over een erg groot netwerk waarin veel mogelijke kopers zich bevinden. Daarnaast staat er een aantal ervaren makelaars klaar voor u, hierdoor kunt u van een spoedig verkoop uitgaan. Verder nemen wij het gehele verkooptraject van u over. 

Van A tot Z regelen wij dit voor u. U kunt bij ons rekenen op een betrouwbare verkoop van uw hotel, restaurant of bijvoorbeeld lunchroom.

 

/
Wat vinden klanten?
Jeroen is een echte vakman. Hij werkt adequaat en is overal van op de hoogte.
Zijn all round kennis komt goed te pas bij het opstellen van ingewikkelde contracten.
Zo maakt hij ook dit onderdeel van het proces begrijpelijk voor iedereen.
Theo Miedema (Haven van Zandvoort)
HAP Horecamakelaardij kan ik zeker aanraden. Ze zijn flexibel, eerlijk en denken met je mee.
Atacan Uslu (Corendon Hotels & Resorts)
Ik had allerlei vragen rondom het ondernemen op een strand. Had HAP Horecamakelaardij niet direct een antwoord, dan gingen ze erachteraan. Adequaat en zeer prettig!
Wessel Teune (Beachclub Nius)
De communicatie is kort en bondig. Jeroen Pontenagel is makkelijk bereikbaar en heeft een flexibele instelling. Zeer prettig voor drukke ondernemers!
Aagtje Docter (Beachclub No5)
Op aanraden van een collega-ondernemer kwamen we terecht bij Jeroen Pontenagel van HAP Horecamakelaardij. Jeroen is een bekende uit de Zwolse horeca en had de verkoop van die bewuste ondernemer ook succesvol begeleid. Het gevoel was meteen goed, dus we hebben niet verder gezocht!
Ton en Annette van Riele (Grand Café Public)
Hap is een gespecialiseerde horeca makelaar. Jeroen heeft een hele mooie locatie voor ons gevonden, waar wij nu 2 jaar ons restaurant met veel plezier runnen. Hij heeft verstand van de markt en geeft een eerlijk advies.
Hermanus Bloemen
De horecamakelaar met een persoonlijke benadering. Zelfs een wiegje cadeau gekregen voor ons eerste kindje. Mijn horecazaak gekocht van en verkocht met HAP.
Lotte Berkelmans
Previous slide
Next slide
Uw horecapand verkopen in Utrecht?

HAP Horecamakelaardij helpt u graag met de verkoop van uw horecapand!

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?