/
Verkoop uw horeca in Friesland?
Wij regelen de aankoop van exploitatie of vastgoed van A tot Z
/

Horeca verkopen Friesland

Bent u van plan om uw horecazaak te verkopen in Friesland? Of uw zaak te verhuren in Friesland? Dan is HAP Horecamakelaardij een buitengewoon goede optie! Wij staan bekend als dé horecamakelaar in Nederland met betrekking tot verkoop en verhuur van uw horeca in Friesland.

Voor de verkoop van elk type horeca in Friesland kunt u bij ons terecht. Van een restaurant tot aan een bar, grand café of misschien zelfs wel een strandpaviljoen. Verkoop uw horecagelegenheid bijvoorbeeld in Leeuwarden, Sneek, Drachten of Heerenveen. Bij ons wordt het gehele traject van begin tot eind geregeld. Denk aan het opstellen van een passende verkoopbrochure, maar ook de uiteindelijke bezichtiging van het horecapand.

Wij hebben op veel verschillende plaatsen in Nederland specialisten beschikbaar om u bij te staan tijdens de verkoop van uw horecazaak.

Gezamenlijk gaan wij op zoek naar de juiste kandidaten voor uw horecazaak. Door onze kennis van de markt en het netwerk dat wij hebben opgebouwd, hebben wij een goed beeld van de ondernemers die op zoek zijn naar een nieuw horecapand.

Zoekt u een horecamakelaar in Friesland voor de verkoop van uw horecagelegenheid? De makelaars van HAP staan altijd voor u klaar en helpen u graag bij de verkoop van uw horeca. En dat altijd gebaseerd op “No Cure, No Pay”.

Uw horecapand verkopen in Friesland?
Wij regelen alles van A tot Z voor u!

/

Waarom HAP Horecamakelaardij?

Wij werken landelijk vanuit
drie regiokantoren
Meer dan 20
jaar ervaring
Wij opereren landelijk

No cure no pay

Onafhankelijke dealmaker
Een groot netwerk
To the point
object informatie
Betrokken, integer
en flexibel
/

Wij regelen de juiste koper in Friesland!

De kennis die wij hebben van de horecasector biedt u een groot voordeel ten opzichte van andere makelaardijen bij het verkopen van uw horecazaak. Wij hebben in de afgelopen jaren al vele horecagelegenheden naar tevredenheid verkocht in Friesland. Dit doen we naast Friesland ook in andere provincies zoals Limburg, Drenthe, Gelderland, Overijssel, Utrecht, Noord-Holland, Flevoland en Brabant.

Wij hebben een breed netwerk met meer dan 4500 geregistreerde zoekers die met regelmaat op zoek zijn naar nieuwe horecagelegenheden in Friesland. Dit maakt dat wij precies weten bij welke partij wij uw horecazaak moeten introduceren om te zorgen voor een snelle verkoop.

Wij willen daarnaast uw horecapand echt ter kennis brengen bij het grote publiek. Niet alleen in Friesland, maar in heel Nederland. De kopers kunnen immers ook uit een andere provincie in Nederland komen.

Zit u eraan te denken uw horecagelegenheid te verkopen via HAP Horecamakelaardij? Uw horecazaak krijgt bij ons de zorg die het verdient. En wordt aangeboden op verschillende verkoopsites en natuurlijk ook op onze eigen website. Hebben wij de juiste match voor u gevonden? Dan zorgen wij dat u met deze koper in contact komt, zodat het verkooptraject soepel kan worden afgerond.

/

HAP is uw horecamakelaar in Friesland

Gaat u een restaurant, hotel of bar verkopen en bent u hiervoor op zoek naar een horecamakelaar in Friesland? Dan zit u bij HAP Horecamakelaardij helemaal goed! Wij zijn namelijk expert als het gaat om de verkoop van horecapand in Friesland. Van Leeuwarden tot Heerenveen, u kunt altijd vertrouwen op de horecamakelaars van HAP Horecamakelaardij in Friesland.

Wilt u uw horecazaak verkopen in Friesland? En hiervoor zoekt u een kundige horecamakelaar die u bij het verkooptraject van begin tot eind op de juiste manier bijstaat?
Neem dan gerust contact met ons op voor een adviesgesprek zonder verplichtingen!

/

Direct uw horeca in Friesland verkopen?

De horecamakelaars van HAP staan u graag bij tijdens de verkoop van uw horecagelegenheid!

/

Checklist bij verkoop van horeca in Friesland

Als u op het punt staat uw horecazaak te verkopen in Friesland, helpen wij u graag. 

Met behulp van onze checklist voor de verkoop van horeca in Friesland, heeft u gelijk een goed beeld waar u op moet letten bij de verkoop van uw pand. Download de checklist direct!

/

Restaurant verkopen in Friesland

Een restaurant verkopen, hier kunnen veel redenen voor zijn. Bijvoorbeeld omdat u een andere horecagelegenheid op het oog heeft? Of denk aan persoonlijke redenen? In wat voor situatie u zich ook bevindt, wij staan u graag bij met een vakkundige horecamakelaar in Friesland.

Wij bepalen de waarde het te verkopen horecapand en koppelen hieraan een extensieve analyse. Dit brengen wij vervolgens op één lijn met onze taxateurs. Hierdoor kunt u ons erop vertrouwen dat wij uw restaurant op eerlijke marktwaarde schatten. Van een bedrijfsexplotatie in de vorm van goodwill en handelsnaam, inventaris of het pand, voor ons is niets te gek!

Als u vragen heeft over de verkoop van uw restaurant, laat het ons dan weten. Onze makelaars staan altijd voor u klaar en zijn blij u te helpen. Vindt u het fijner als u de marktwaarde van uw restaurant van te voren weet, zodat u een goed beeld krijgt van de daadwerkelijke verkoopprijs?

Wij stellen graag voortijdig een verkoopadvies voor u op. Zo heeft u binnen mum van tijd een goed beeld van de waarde van uw restaurant. Wilt u uw restaurant in Friesland verkopen? Neem dan contact op met Johan Jonk. Als verkoopmakelaar in Friesland helpt hij u graag met het verkooptraject van uw restaurant!

/

Hotel verkopen in Friesland

Bij de verkoop van een hotel komt meer kijken dan u in de eerste instantie denkt. Het is daarom van groot belang dat u wordt bijgestaan door een partij met kennis van zake! Een partij die zoekt naar een koper die discreet én betrouwbaar is. Wij kunnen u daarbij helpen.

Samen met u gaan wij op zoek naar een geschikte koper voor uw horecagelegenheid. De passende koper is natuurlijk anders voor elke verkoop. Wij zoeken in ons ruime netwerk echt naar de juiste match. 

Dit kan voor zowel exploitatie als de verkoop van uw hotel.
Wij zorgen voor het gehele verkooptraject voor de verkoop van uw hotel. Wij doorlopen hierbij verschillende stappen:

 

Hierdoor kunt u zich blijven richten op uw core business en zorgen wij dat het verkooptraject op de juiste manier verloopt. 

/

Horeca in Friesland in de stille verkoop

Uw horecazaak verkopen, maar hoeft dit niet overal bekend gemaakt te worden? Wilt u dat het alleen bekend wordt gemaakt bij de doelgroep met interesse? Of heeft u niet zoveel haast bij de verkoop van uw horecazaak? 

Dan biedt stille verkoop een goede uitkomst. Als u kiest voor stille verkoop plaatsen wij uw pand niet op sites als Funda in Business of onze eigen website, maar bieden wij uw pand alleen aan aan potentiële kopers binnen ons netwerk. 

Wilt u meer informatie over het verkopen van een horecapand in Friesland in de stille verkoop? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

/

Dé horeca verkopen makelaar in Friesland

Als u uw horecazaak wilt verkopen, is dat niet altijd even eenvoudig. Misschien heeft u hier minder vaak mee te maken en weet u niet goed wat u kunt doen. Wij van HAP Horecamakelaardij hebben deze kennis wél tot onze beschikking. 

Daarnaast hebben wij ook veel ervaring in het overnemen van bedrijven en de verkoop van horecazaken. Hierom kunnen wij u zo goed mogelijk begeleiden bij de verkoop. Het gehele verkooptraject van A tot Z staan wij u bij.

Wij hebben een team van 5 vakkundige makelaars die zich maximaal inzetten en daarom kunnen wij u een spoedig verkoop garanderen voor de juiste prijs.

Wij hebben 3 regiokantoren die door heel Nederland verspreid zijn gevestigd. Hierdoor is er altijd een makelaar van HAP Horecamakelaar beschikbaar die u bijstaat bij de verkoop van uw horecapand. 

Zoekt u een vakkundige horecamakelaar die u helpt bij de verkoop van uw hotel, restaurant, snackbar of andere horecagelegenheid? Dan zijn wij uw horecamakelaar!

/

Discrete horeca verkoop in Friesland

Vaak wordt ons de vraag gesteld of al ons aanbod online staat. Onze verkoop staat niet allemaal online. Dit heeft te maken met het grote netwerk dat wij hebben. Als er een horecazaak in de verkoop wordt gezet, krijgt de branche dit te weten. Hierdoor is er soms al op korte termijn interesse.

Dit laat zien dat het erg handig is om bekend te zijn bij HAP Horecamakelaardij. Als u uw wensen aan ons laat weten, kunnen wij helpen om de juiste koper te zoeken voor uw horecagelegenheid.

Het voordeel voor de koper
Als u een horecazaak zoekt, dan kunt u ons uw voorkeuren laten weten. U wordt dan op de hoogte gebracht van ons aanbod voordat wij dit bekend maken aan het grote publiek. Hoe preciezer wij uw wensen weten, hoe beter wij het aanbod hierop af kunnen stemmen. 

Het voordeel voor de verkoper
Met discrete verkoop wordt vermeden dat u veel potentiële kijkers/verkopers op bezoek krijgt. Het nadeel aan de andere kant is vooral financieel. Uit onze beleving is de verdienste van een ‘standaard’ verkoop hoger. Uw horecamakelaar kan u bijstaan in deze keuze.

Het is mogelijk dat een discrete verkoop niet tot verkoop gaat. De stap die wij vaak hierna nemen is het overgaan tot ‘standaard’ verkoop. De reguliere verkoop dus. 

Het is voor u fijn te weten dat wij willen voorkomen dat onze naam wordt geassocieerd aan uw horecazaak. Zo proberen we te vermijden dat Google onze verrichtingen aan elkaar koppelt.

Wij zien dat horecaondernemers die hun horecagelegenheid willen verkopen, de neiging hebben om voor discrete verkoop te gaan. Dit doen ze omdat de ondernemers vrezen voor gebrek aan personeel en klanten, als de zaak te koop komt te staan.

Uit onze ervaring is dit vaak niet het geval. Vaak hebben zowel klanten als de werknemers begrip voor de omstandigheden, hoe jammer deze soms ook zijn.

Uitzondering op de regel is wanneer u bijvoorbeeld festiviteiten organiseert voor over een langere periode. Het is dan zaak om even met de horecamakelaar af te stemmen wat handig is en dat u dit ook helder aan uw gasten laat weten.

/

Het traject voor de verkoop van horeca in Friesland

De route die wordt afgelegd tijdens de verkoop van een horecazaak is nooit hetzelfde. Waar de één een verkoop heeft zonder drempels, komt de andere alleen maar hobbels tegen. Hoe het traject exact verloopt weten we niet, maar in de basis doorlopen we de volgende stappen:

Kennismaking

Wij komen langs voor een kennismaking. We vragen u naar alle belangrijke informatie en gegevens voor de verkoop van uw horecazaak.

Vervolgens stellen we een plan van aanpak op voor de verkoop. En worden afspraken vastgelegd in een opdracht tot dienstverlening.

Waardebepaling / vraagprijs

Vervolgens kunnen wij op basis van alle gegevens en uw input een waardebepaling opstellen. Dit is het uitgangspunt voor het vaststellen van de verkoopprijs.

Vervolgens stellen we samen de verkoopprijs vast en biedt Horeca Advies Partners het aan op de markt.

Presentatie

Alles valt of staat met een goede presentatie! Een brochure met alle informatie over de horecazaak mag daarom niet ontbreken.

Naast deze brochure wordt u horecazaak op onze website geplaatst en op andere bekende horeca sites. Kiest u ervoor om nog niet meteen de markt te informeren, kan dat ook.

Match

Ons netwerk speelt een grote rol in de verkoop van uw horecazaak. Hierdoor is een koper soms dichter dan u denkt.

Wellicht is de potentiële koper al bekend bij u of heeft hij zich kenbaar gemaakt bij ons. Het informeren van de markt en het vinden van een geschikte koper is onze missie.

Bezichtigingen

De bezichtigingen verlopen via ons. Wij plannen en voorzien geïnteresseerden van alle informatie. Tevens onderhouden wij het contact met deze eventuele koper.

En natuurlijk koppelen we met enige regelmaat de stand van zaken aan u terug. U ontvangt tevens de statistieken van de websitebezoekers.

Verkoop

De koper heeft zich gemeld en is gescreend. Wij voeren vervolgens de verkooponderhandelingen en stemmen alles af.

De mondelinge overeenstemming wordt daarna vastgelegd in een schriftelijke vastlegging, de koopovereenkomst.

Levering

De koop is geregeld en tot het moment van overdracht onderhouden wij het contact met de koper. Wij letten op eventuele ontbindende voorwaarden en andere zaken die geregeld moeten worden.

Dan vindt de oplevering plaats. Dit is een document waarin alle zaken zijn vastgelegd. De betaling vindt plaats via een betrouwbare betalingswijze via een derdenrekening.

/

Verkopen hotel Friesland

Uw hotel verkopen in Friesland, hier kunnen veel redenen voor zijn. Bijvoorbeeld omdat u een andere horecagelegenheid op het oog heeft? Of heeft u andere plannen met de opbrengst? In wat voor situatie u zich ook bevindt, wij staan u graag bij met een vakkundige horecamakelaar in Friesland.

Uit onze ervaring is de taxatie eén van de belangrijkste elementen bij de verkoop van uw hotel in Friesland. Wij hebben een team ter beschikking dat bestaat uit specialisten op het gebied van de taxatie van horecapanden. Met deze specialisten wordt een uiterst betrouwbare taxatie u verzekerd. De prijsbepaling van HAP is er echt één van het hoogste niveau waardoor u kunt rekenen op een betrouwbare prijs voor uw hotel.

Ook zijn wij in het bezit van ruim 20 ervaring in de aan- en verkoop van horecapanden. Bij de verkoop van uw hotel in Friesland zijn wij vergeleken met andere horecamakelaardijen dus echt uniek. Als u uw hotel van de hand wilt doen heeft u verschillende mogelijkheden, zo kunt u kiezen voor verkoop, verhuur of exploitatie van uw hotel. Wij kunnen u goed bijstaan wanneer u niet goed weet wat slim is om te doen in uw situatie. Niets is voor ons te gek!

Neem gerust contact met ons met vragen over de verkoop van uw hotel in Friesland. U kunt bij ons ook terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

/

Meest gestelde vragen over horeca verkopen Friesland

De verkoop van een hotel in Friesland start bij een kennismakingsgesprek waarna we al vrij snel de taxatie gaan doen. Gedurende de taxatie kijken wij naar het pand, maar zeker ook de goodwill en inventaris van de horecagelegenheid.

Door hier naar te kijken kunt u ons erop vertrouwen dat wij een eerlijke prijs voor uw horecazaak vaststellen. Andere aspecten die wij meenemen bij de taxatie zijn omzet, winst, cashflow en eventuele aandelen.

Er worden diverse benaderingen gebruikt om te komen tot een waardebepaling van een horecagelegenheid.
Alle methodes gaat uit van verschillende variabelen. Dit kan bijvoorbeeld cashflow of bijvoorbeeld omzet en winst zijn. Verder zijn de locatie van het pand en mogelijke groeipotentie belangrijke factoren die bijdragen bij het vaststellen van de waarde van een horecapand.

Het verkopen van uw horecazaak in Friesland na de pandemie hoeft zeker niet lastig te zijn. De ontwikkeling die wij zien is dat de horecagelegenheden afnemen, wat te verklaren is door de maatregelen in de corona crisis.

Maar we zien ook dat veel ondernemers wel actief blijven en we zien hierdoor het aanbod horecagelegenheden sterk toenemen. De crisis hoeft dus geen reden te zijn om de verkoop van uw horeca in Friesland te remmen.

Door onze ervaring hebben wij een groot netwerk potentiële kopers. Hierdoor kan de koop vlot worden gesloten. Daarnaast zorgen wij voor het gehele verkooptraject. Hier hoeft u niet naar om te kijken en kunt u zich blijven focussen op uw corebusiness. Met een team van ervaren makelaars kunt uitgaan van een discrete verkoop van uw hotel, restaurant of bijvoorbeeld café.

/

Wat vinden klanten?

Jeroen is een echte vakman. Hij werkt adequaat en is overal van op de hoogte.
Zijn all round kennis komt goed te pas bij het opstellen van ingewikkelde contracten.
Zo maakt hij ook dit onderdeel van het proces begrijpelijk voor iedereen.
Theo Miedema (Haven van Zandvoort)
HAP Horecamakelaardij kan ik zeker aanraden. Ze zijn flexibel, eerlijk en denken met je mee.
Atacan Uslu (Corendon Hotels & Resorts)
Ik had allerlei vragen rondom het ondernemen op een strand. Had HAP Horecamakelaardij niet direct een antwoord, dan gingen ze erachteraan. Adequaat en zeer prettig!
Wessel Teune (Beachclub Nius)
De communicatie is kort en bondig. Jeroen Pontenagel is makkelijk bereikbaar en heeft een flexibele instelling. Zeer prettig voor drukke ondernemers!
Aagtje Docter (Beachclub No5)
Op aanraden van een collega-ondernemer kwamen we terecht bij Jeroen Pontenagel van HAP Horecamakelaardij. Jeroen is een bekende uit de Zwolse horeca en had de verkoop van die bewuste ondernemer ook succesvol begeleid. Het gevoel was meteen goed, dus we hebben niet verder gezocht!
Ton en Annette van Riele (Grand Café Public)
Hap is een gespecialiseerde horeca makelaar. Jeroen heeft een hele mooie locatie voor ons gevonden, waar wij nu 2 jaar ons restaurant met veel plezier runnen. Hij heeft verstand van de markt en geeft een eerlijk advies.
Hermanus Bloemen
De horecamakelaar met een persoonlijke benadering. Zelfs een wiegje cadeau gekregen voor ons eerste kindje. Mijn horecazaak gekocht van en verkocht met HAP.
Lotte Berkelmans
Previous slide
Next slide
Uw horecapand verkopen in Friesland?

HAP Horecamakelaardij helpt u graag met de verkoop van uw horecapand!

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?