DutchEnglish
/
Huur en verhuur van horecapanden
HAP is uw partner voor huur en verhuur van horecapanden
/

Horecapand huren en/of verhuren

U heeft lang getwijfeld, maar nu weet u het zeker. U gaat uw horecapand verhuren. Nu is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte huurder. Bij HAP Horecamakelaardij hebben wij een ruim klantenbestand met potentiële geïnteresseerden in misschien wel uw horecapand.

De markt van de huur en verhuur van horeca panden kent grofweg twee verschillende doelgroepen.
De eerste zijn traditionele horecabedrijven, vaak gerund door een echtpaar. De tweede zijn de grotere ondernemingen en ketens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Loetje, De Beren of New York Pizza. Sommige van deze ketens werken met franchisenemers en sommige exploiteren alles in eigen beheer.

Bij de huur of verhuur van een horecapand is er vaak geen sprake van een verkoop van een horecabedrijf of bedrijfsexploitatie. Er komt hele andere specifieke kennis kijken bij huur en verhuur aangezien horeca wordt gezien als exploitatiegebonden vastgoed. De wet- en regelgeving voor horeca is specifiek en er is tevens sprake van verplichte inrichtingseisen (bijvoorbeeld gescheiden toiletten en de aanwezigheid van luchtbehandeling).

Door onze kennis van het huren van horeca en het verhuren van horecapanden kunnen wij onze opdrachtgevers optimaal adviseren over het aangaan van nieuwe huurcontracten voor horecapanden.

Het kan immers maar één keer goed. En een langdurig verhuurd horecapand is goud waard.

Direct een afspraak maken?
/

Waarom HAP Horecamakelaardij?

Wij werken landelijk vanuit
drie regiokantoren

Meer dan 20
jaar ervaring

Wij opereren landelijk

No cure no pay

Onafhankelijke dealmaker

Een groot netwerk

To the point
object informatie

Betrokken, integer
en flexibel

/

Horeca te huur zonder overname

Horeca te huur zonder overname. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch zien we het meer en meer. Op momenten dat horecapanden van eigenaar wisselen of bijvoorbeeld bij grootschalig onderhoud van een horecapand wordt het casco regelmatig onderhanden genomen.

Dit is bij uitstek de kans om ook de binnenzijde van een gebouw te verbeteren. Een verbeterde binnenkant (en buitenkant) heeft een huurwaarde verhogende effect op de horecaruimte en dus een waardeverhogend effect op het horecavastgoed.

Ook zullen kwalitatief hoogwaardige huurders geïnteresseerd zijn in dergelijke horecapanden die te huur zijn zonder overname. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten.

De komende jaren verwachten wij een toename te zien in de horecapanden te huur zonder overname. Een significante investering van de huurder in de afwerking en inrichting van het horecapand maakt de uitstraling van het hoogwaardige vastgoed compleet.

Wij streven altijd naar langdurige huur relaties en huurcontracten om zowel de belangen van de huurder en de verhuurder optimaal te borgen. Wilt u horeca huren zonder overname of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw horecavastgoed een boost te geven? Neem dan eens contact met ons op.

/

Verhuur onroerend goed

Naast de traditionele verhuur van horeca onroerend goed kunnen wij onze opdrachtgevers ook uitstekend adviseren over complexere huur/verhuur trajecten. Zo hebben wij ruime ervaring bij de verhuur van horeca ruimten of locaties in bijvoorbeeld een sportaccommodatie, theater, jachthaven bioscoop of tankstation. Ook de ontwikkeling en verhuur van nieuwe horeca locaties op high traffic locaties (zogenaamde foodcourts) behoort bij ons tot de mogelijkheid.

Wij zoeken op dit moment locaties door het hele land vanaf ongeveer 7.000 vierkante meter voor de ontwikkeling van mobiliteitspleinen, foodcourts of multitrafficpoints. De combinatie van horecapanden, tankstation, waterstof en mobiliteitspunten wordt gezien als de toekomst. Duurzame bouw en ontwikkeling staat hierbij hoog in het vaandel.

Soms volgt er een verkoop van een horecapand of meerdere horecapanden na de succesvolle verhuur hiervan. Juist de succesvolle verhuur van het onroerend goed zorgt voor de beste verkoopresultaten.

Voor het gehele traject van een horecapand huren of verhuren, maar ook daarna het verkopen van onroerend goed kunt u bij HAP Horecamakelaardij terecht.

/

Huur of verhuur van uw horecapand?

HAP Horecamakelaardij is dé horecamakelaar in uw regio en helpt u graag verder!

/

Huurprijsherziening

Ook voor huurprijsherziening kunt u terecht bij HAP Horecataxaties. Wanneer u een horecapand lang genoeg huurt of verhuurt heeft u recht op een redelijke huurprijs. Echter is dit niet altijd de huidige huurprijs.

Nog ingewikkelder kan het zijn om de huur in geval deze te hoog of te laag is uiteindelijk daadwerkelijk te herzien. HAP Horecataxaties kan zowel de huurder als de verhuurder bijstaan bij de huurprijsherziening.

Tijdens de intake bespreken wij met u de mogelijkheden evenals uitleg over de kosten hiervan. Na het intakegesprek ontvangt u, indien het echt zin heeft, een kort en bondige rapport met de mogelijkheden ten aanzien van de huur. Dit is de basis voor de onderhandelingen met de wederpartij.

Een nieuwe huurprijs is voor ten minste vijf jaar ingesteld. Een kleine huuraanpassing kan dus aanzienlijke lange termijn winst creëren. Bijvoorbeeld € 100,- een verschil van € 6000,- na 5 jaar.

/

Wat vinden klanten?

Jeroen is een echte vakman. Hij werkt adequaat en is overal van op de hoogte.
Zijn all round kennis komt goed te pas bij het opstellen van ingewikkelde contracten.
Zo maakt hij ook dit onderdeel van het proces begrijpelijk voor iedereen.
Theo Miedema (Haven van Zandvoort)
HAP Horecamakelaardij kan ik zeker aanraden. Ze zijn flexibel, eerlijk en denken met je mee.
Atacan Uslu (Corendon Hotels & Resorts)
Ik had allerlei vragen rondom het ondernemen op een strand. Had HAP Horecamakelaardij niet direct een antwoord, dan gingen ze erachteraan. Adequaat en zeer prettig!
Wessel Teune (Beachclub Nius)
De communicatie is kort en bondig. Jeroen Pontenagel is makkelijk bereikbaar en heeft een flexibele instelling. Zeer prettig voor drukke ondernemers!
Aagtje Docter (Beachclub No5)
Op aanraden van een collega-ondernemer kwamen we terecht bij Jeroen Pontenagel van HAP Horecamakelaardij. Jeroen is een bekende uit de Zwolse horeca en had de verkoop van die bewuste ondernemer ook succesvol begeleid. Het gevoel was meteen goed, dus we hebben niet verder gezocht!
Ton en Annette van Riele (Grand Café Public)
Hap is een gespecialiseerde horeca makelaar. Jeroen heeft een hele mooie locatie voor ons gevonden, waar wij nu 2 jaar ons restaurant met veel plezier runnen. Hij heeft verstand van de markt en geeft een eerlijk advies.
Hermanus Bloemen
De horecamakelaar met een persoonlijke benadering. Zelfs een wiegje cadeau gekregen voor ons eerste kindje. Mijn horecazaak gekocht van en verkocht met HAP.
Lotte Berkelmans
Previous
Next
Uw horecapand verhuren?

HAP Horecamakelaardij helpt u graag verder met de huur of verhuur van uw horecagelegenheid!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.
Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?