/
Bedrijfsopvolging
Wij regelen de complete bedrijfsopvolging van uw horecazaak
/

Bedrijfsopvolging in de horeca

Als eigenaar van een horecabedrijf komt het onvermijdelijke moment dat u na (moet) gaan denken over de toekomst. Soms simpelweg ingegeven door leeftijd, maar soms ook doordat bijvoorbeeld de drang naar een nieuwe uitdaging groeit!

De Nederlandse horeca kent nog relatief veel familiebedrijven. Opvolging van het bedrijf aan een familielid ligt dan voor de hand. Wat is er mooier dan een eigenhandig opgebouwd bedrijf over te dragen aan uw zoon of dochter!

Maar, wat nou als de kinderen het bedrijf (om wat voor reden dan ook) niet willen. Dan ligt verkoop en dus ook bedrijfsopvolging aan een derde voor de hand. In alle gevallen geldt dat er commerciële, fiscale, bedrijfseconomische en emotionele zaken spelen die zorgvuldig onderzocht én onderkent dienen te worden.

Bent u van plan om uw horecabedrijf over te dragen aan een kind of wellicht een derde? Bij HAP Horecamakelaardij hebben wij alles in huis om u op de juiste manier van dienst te zijn bij de bedrijfsopvolging van uw horecabedrijf.

Uw horecazaak verkopen?
Wij regelen alles van A tot Z voor u!

/

Waarom HAP Horecamakelaardij?

Wij werken landelijk vanuit
drie regiokantoren

Meer dan 20
jaar ervaring

Wij opereren landelijk

No cure no pay

Onafhankelijke dealmaker

Een groot netwerk

To the point
object informatie

Betrokken, integer
en flexibel

/

Bedrijfsoverdracht familie

Uw horeca onderneming overdragen aan uw kind of kinderen. Een fantastisch moment! Het DNA van het bedrijf wordt zo letterlijk overgegeven. Echter is het óók een zakelijke overeenkomst, waarbij grote financiële belangen spelen.

Er komen veel ingewikkelde aspecten aan bod als het gaat om een bedrijfsoverdracht binnen de familie. U kunt denken aan vraagstukken over de huidige financiering, de wijze waarop het bedrijf in de toekomst gerund gaat worden en bijvoorbeeld de verdeling van eventuele aandelen. Maar vergeet ook de emotionele aspecten niet.

Er zullen vragen spelen zoals: Welke functie gaat mijn opvolger bekleden? Dezelfde, of is het strategisch beter om een andere functie te bekleden? Blijf ik betrokken in de onderneming? En zo ja, op welke manier? Komen al mijn kinderen in de zaak werken? En wat als ze niet willen, zijn er dan kinderen die een andere compensatie krijgen?

Bedrijfsopvolging is specifiek, ingewikkeld, soms emotioneel maar te allen tijde geldt: het kan maar één keer goed! Dit proces in goede banen leiden, kan soms spanningen opleveren. Als horecamakelaar in Nederland helpen wij u graag bij de bedrijfsoverdracht van uw horecabedrijf aan familieleden.

Wij werden laatst door een opdrachtgever als volgt omschreven: Het Centrum voor Bedrijfsopvolging in de horeca! Een mooi compliment.

/

Direct hulp bij bedrijfsoverdracht?

HAP Horecamakelaardij is dé horecamakelaar in uw regio en helpt u graag verder met de bedrijfsoverdracht van uw horecagelegenheid!

/

Checklist bij bedrijfsoverdracht van horeca

Staat u op het punt uw bedrijfsoverdracht te regelen? Om het u gemakkelijker te maken hebben wij een checklist opgesteld voor de bedrijfsoverdracht van uw horecazaak. 

Hiermee weet u precies waar u op moet letten bij de verkoop van horeca. Download onze handige checklist direct!

/

Bedrijfsopvolging aan een derde

Het is ook mogelijk dat niemand uit de familie uw horecabedrijf over wil nemen. Bijvoorbeeld omdat ze een eigen succesvolle onderneming hebben of niets hebben met het horecaleven.

In dat geval zult u op zoek moeten gaan naar een derde, onbekende partij, voor de bedrijfsopvolging. Het is belangrijk dat u zich tijdens dit proces laat bijstaan door een horecamakelaar met verstand van zaken.

Wij zullen de juiste zorg dragen voor de bedrijfsopvolging van uw horecazaak. Met een netwerk van meer dan 4.500 geïnteresseerden kunt u altijd rekenen op een geschikte opvolger voor uw horeca. Ook zullen wij uw horecagelegenheid zowel regionaal als landelijk op de kaart zetten. Hebben wij de juiste bedrijfsopvolger gevonden voor uw horeca?

Dan zullen wij u met deze potentiële kandidaat in contact brengen. Dit bevordert het verkooptraject in positieve zin. Tijdens de gehele overdracht van bedrijfsopvolging begeleiden wij u. Vanaf het begin tot het eind. Laat het proces van uw bedrijfsopvolging over aan HAP Horecamakelaardij.

/

Advisering door een horecamakelaar bij bedrijfsopvolging

Bent u op zoek naar een onafhankelijke horecamakelaar met kennis van de markt en ervaring op het gebied van bedrijfsopvolging? Aan een familielid of derde? Dan zit u bij HAP Horecamakelaardij goed. Als verkoop-en aankoop horecamakelaar hebben wij regelmatig te maken met de bedrijfsopvolging van horecazaken.

Wij zijn een geschikte partij om mee samen te werken als u zoekt naar de perfecte mix van aandacht, zorg en professionaliteit. Wij zullen u op de juiste wijze begeleiden tijdens de bedrijfsoverdracht. En luisteren naar wat elke partij te zeggen heeft. Zo komen wij tot een daadwerkelijke bedrijfsoverdracht waar alle partijen mee instemmen. Een goede nieuwe start voor u beiden!

Persoonlijk advies van een horecamakelaar bij bedrijfsopvolging? Schroom niet en neem direct contact met ons op. Wij zij te bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of stuur een email naar info@hap-horecamakelaardij.nl.

/

Wat vinden klanten?

Jeroen is een echte vakman. Hij werkt adequaat en is overal van op de hoogte.
Zijn all round kennis komt goed te pas bij het opstellen van ingewikkelde contracten.
Zo maakt hij ook dit onderdeel van het proces begrijpelijk voor iedereen.
Theo Miedema (Haven van Zandvoort)
HAP Horecamakelaardij kan ik zeker aanraden. Ze zijn flexibel, eerlijk en denken met je mee.
Atacan Uslu (Corendon Hotels & Resorts)
Ik had allerlei vragen rondom het ondernemen op een strand. Had HAP Horecamakelaardij niet direct een antwoord, dan gingen ze erachteraan. Adequaat en zeer prettig!
Wessel Teune (Beachclub Nius)
De communicatie is kort en bondig. Jeroen Pontenagel is makkelijk bereikbaar en heeft een flexibele instelling. Zeer prettig voor drukke ondernemers!
Aagtje Docter (Beachclub No5)
Op aanraden van een collega-ondernemer kwamen we terecht bij Jeroen Pontenagel van HAP Horecamakelaardij. Jeroen is een bekende uit de Zwolse horeca en had de verkoop van die bewuste ondernemer ook succesvol begeleid. Het gevoel was meteen goed, dus we hebben niet verder gezocht!
Ton en Annette van Riele (Grand Café Public)
Hap is een gespecialiseerde horeca makelaar. Jeroen heeft een hele mooie locatie voor ons gevonden, waar wij nu 2 jaar ons restaurant met veel plezier runnen. Hij heeft verstand van de markt en geeft een eerlijk advies.
Hermanus Bloemen
De horecamakelaar met een persoonlijke benadering. Zelfs een wiegje cadeau gekregen voor ons eerste kindje. Mijn horecazaak gekocht van en verkocht met HAP.
Lotte Berkelmans
Previous slide
Next slide
Uw horeca verkopen?

HAP Horecamakelaardij helpt u graag met de verkoop van uw horecapand!

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?