DutchEnglish
Horeca verkopen

Wij regelen de complete verkoop van exploitatie of vastgoed

Uw horecabedrijf verkopen?

Heeft u een ander horecapand gevonden en staat u op het punt om uw horecabedrijf te verkopen? HAP Horecamakelaardij is gespecialiseerd in het aankopen en verkopen van uw horeca pand. 

Het verloop van een verkooptraject laat zich niet voorspellen; er zullen zich altijd onverwachte zaken voordoen. Onze kennis van deze processen zorgt ervoor dat wij kunnen inspelen op verrassingen. 

Flexibiliteit is daarbij een vereiste. En daarnaast vraagt het om gedegen kennis van zaken en een nauwkeurige werkwijze.

Wij staan u gedurende het gehele proces bij. Het maken van een waardebepaling, het samenstellen van een brochure tot aan het verzorgen van de bezichtigingen. Bij HAP Horecamakelaardij hebben wij alles in huis om u op de juiste manier van dienst te zijn bij de verkoop van uw horeca.

Jeroen Pontenagel

Wilt u weten wat uw horecabedrijf waard is? Of direct uw horecabedrijf verkopen? 

Waarom HAP Horecamakelaardij?

Wij werken landelijk vanuit drie regiokantoren

Meer dan 20 jaar ervaring

Wij opereren landelijk

To the point object informatie

Onafhankelijke dealmaker

Een groot netwerk

No cure no pay

Betrokken, integer en flexibel

Horecazaak verkopen, en nu?

Ik ben van plan om mijn restaurant te verkopen, waar moet ik allemaal aan denken? Komt mijn personeel op straat te staan? Hoe vind ik iemand die mijn restaurant wil kopen? En hoe vind ik een deskundige partij die de verkoop van mijn restaurant kan regelen? Allemaal vragen die spelen als u van plan bent uw restaurant te verkopen.

HAP Horecamakelaardij beschikt over de juiste kennis én vele jaren ervaring om u deskundig bij te staan bij het verkoopproces. En doordat wij beschikken over een grote database met geïnteresseerde kopers voor uw horecazaak, kunnen wij uw restaurant, hotel of bijvoorbeeld grandcafé snel aan een groot publiek presenteren.

Groot netwerk voor de verkoop van uw horecabedrijf

HAP Horecamakelaardij heeft in de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd. Ons kantoor beschikt namelijk over een database met een groot aantal geïnteresseerde kopers (4.500 geregistreerde zoekers), waardoor wij uw horecabedrijf snel bij de juiste mensen onder de aandacht brengen.

Vervolgens kunnen wij u verbinden met een koper en wordt het voor u een stuk makkelijker om uw horecabedrijf te verkopen. Bij het verkopen van uw horecabedrijf zorgen wij ervoor dat uw horecabedrijf zowel lokaal als landelijk op de kaart wordt gezet, om zo een groot bereik te genereren. 

Dit doen wij door uw horecabedrijf aan te melden op diverse sites én natuurlijk ook te promoten op die van ons!

Direct hulp bij horeca verkoop?

U kunt ons bellen op +31 (0)85 – 760 02 29 of e-mailen naar info@hap-horecamakelaardij.nl

Checklist bij verkoop van horeca

Bent u van plan uw horeca te verkopen? Om het u gemakkelijker te maken hebben wij een checklist opgesteld voor het verkopen van horeca. 

Hiermee weet u precies waar u op moet letten bij de verkoop van horeca. 

Download de checklist direct! 

Download checklist

Restaurant verkopen

Wilt u uw restaurant verkopen? Heeft u er over nagedacht om dit in samenwerking met ons als horecamakelaar op te pakken? Wij kunnen u goed begeleiden in dit proces. Hebben kennis van zaken én niet onbelangrijk, beschikken wij over een groot netwerk. De verkoop van een restaurant is voor ons bekend terrein!

Het grootste voordeel van samenwerken met HAP Horecamakelaardij is dat wij de horeca markt goed kennen. Héél goed. Wij hebben in de loop der jaren al veel bemiddelingen met succes afgerond en weten precies wat er allemaal bij de verkoop van uw restaurant komt kijken.

Ons doel is om een goede prijs voor uw horecabedrijf te realiseren, maar dat ook het proces en de afwikkeling op een prettige én professionele manier verloopt. Waar u achter kunt staan, wat u vervolg ook gaat worden. Een nieuw horecabedrijf of wellicht het pensioen?

Gaat uw horecapand in de verkoop? Laat HAP horecamakelaardij het proces begeleiden.

Uw horeca verkoop van A tot Z geregeld!

Bent u van plan uw horecabedrijf te verkopen in samenwerking met HAP Horecamakelaardij? Dan ontzorgen wij u tijdens het gehele proces. Wij regelen de verkoop van uw horeca van A tot Z! U kunt bijvoorbeeld denken aan het aanmaken van brochures en het bepalen van de verkoopprijs, maar ook de bezichtigingen regelen wij voor u.

Wij kennen de markt van binnen én buiten en weten met onze jarenlange ervaring precies hoe wij te werk moeten gaan bij de verkoop van horeca. Wilt u snel én op juiste wijze uw horecapand verkopen? Dan zit u bij HAP Horecamakelaardij zeker goed!

Het traject om uw horecazaak te verkopen

De verkoop van een horecazaak is nooit hetzelfde. Gaat het bij de één heel vlekkeloos, dan levert het bij een ander veel problemen op. Ondanks de onvoorspelbaarheid van het verkooptraject van horeca, zal het er in grote lijnen als volgt uitzien:

Kennismaking

Hier maken wij kennis met u en uw bedrijf. Samen met u verzamelen we alle relevante en benodigde gegevens voor het verkopen van uw horecazaak. 

Daarna maken we een plan van aanpak voor het verkooptraject en leggen we de afspraken vast in een opdracht tot dienstverlening.

Waardebepaling/vraagprijs

Aan de hand van alle verzamelde gegevens maken we een waardebepaling, die de basis vormt voor de vraagprijs. 

Samen met u zullen we deze vaststellen, waarna Horeca Advies Partners het bedrijf op de markt zal aanbieden.

Presentatie

Een goede presentatie is alles! We stellen daarom een brochure samen, die dient als eerste informatie voor geïnteresseerden. Uiteraard brengen we uw bedrijf onder de aandacht met deze brochure op onze eigen website en andere bekende horeca sites. 

Als het uw voorkeur heeft uw bedrijf (voorlopig) niet openlijk in de markt te zetten, kan dat uiteraard ook.

Match

Ons netwerk is onze toegevoegde waarde. Daarmee is het vinden van een koper soms makkelijker dan u wellicht denkt. 

In sommige gevallen is de toekomstige koper van het bedrijf al (bij u) bekend of staat hij bij ons ingeschreven! Het onder de aandacht brengen van uw bedrijf en vinden van de juiste match is onze missie.

Bezichtigingen

Wij verzorgen de bezichtigingen en voorzien de kandidaten van alle benodigde informatie en houden contact met hen en u. 

Wij verstrekken u periodiek statistieken van de websitebezoekers.

Verkoop

Met een gescreende koper voeren wij de verkooponderhandelingen en verzorgen na mondelinge overeenstemming vervolgens de schriftelijke vastlegging, koopovereenkomst, van de afspraken tussen u en de mogelijke koper.

Levering

Wij onderhouden contact met de koper, letten op eventuele ontbindende voorwaarden en volgen verder de zaken, die koper voor de overdracht moet afhandelen. 

De koop wordt afgerond met de oplevering, een document waarin zaken worden vastgelegd. Uiteraard verzorgen wij daarbij een betrouwbare betalingswijze via onze Derdenrekening.

Uw hotel verkopen?

Bent u van plan om uw hotel te verkopen? Er kunnen diverse redenen zijn waarom u uw hotel wilt verkopen. U heeft geen opvolger, nadert de pensioenleeftijd of bijvoorbeeld omdat uw hotel niet (meer) goed loopt. Maar het kan ook goed zijn dat u een nieuw hotel wilt kopen en daarom de huidige in verkoop zet.

Wat de reden voor de verkoop van uw hotel ook is, wij kunnen u in alle gevallen bijstaan als deskundige horecamakelaar. Wij hebben de afgelopen jaren al veel hotels door het hele land verkocht. En ondanks de corona pandemie kunt u prima uw hotel verkopen voor een goede prijs.

En met een groot netwerk van zowel particuliere- als zakelijke kopers kunt u erop rekenen dat uw hotel binnen no-time verkocht is. Wij nemen de complete verkoop van uw hotel uit handen. 

Echt van A tot Z! Zo kunt u zich gedurende de verkoop van uw hotel blijven focussen op uw core business.

Kortom, ondersteuning nodig bij de verkoop van uw hotel? Wij van HAP Horecamakelaardij gaan graag voor u aan de slag. Wij gaan met u in gesprek en stellen een verkoopplan voor uw hotel op. 

Evalueren de marktwaarde en presenteren uw hotel bij de juiste kopers. Wij zorgen voor de juiste deal!

Stil uw horecapand verkopen

Wilt u liever niet dat het overal bekend is dat uw horecabedrijf te koop staat? Bij ons is het ook mogelijk om uw horecabedrijf via de stille verkoop aan te bieden. 

Uw horecabedrijf wordt dan niet aangeboden via bijvoorbeeld Funda in Business, maar wij maken dan enkel gebruik van ons krachtige eigen netwerk. 

Meest gestelde vragen over horeca verkopen

Het verkopen van een horecabedrijf tijdens COVID-19 hoeft zeker niet lastig te zijn. Het afgelopen jaar is het aanbod beschikbare bedrijven sterk afgenomen. Dit werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de stevige steunmaatregelen.

Maar desondanks blijven veel toetreders actief en zien wij het aanbod toenemen. COVID-19 hoeft dus geen reden te zijn om de verkoop van uw horecapand te stagneren. 

Omdat het aantal transacties is teruggelopen, is het lastiger om te kunnen bepalen wat COVID-19 met de prijs van de bedrijven heeft gedaan.

Zeker is dat bestaande ondernemers de “pijn” van COVID-19 reeds hebben genomen. Dat in combinatie met de afname van beschikbare bedrijven maakt dat er nog redelijk normale prijzen worden betaald voor horecabedrijven.

Wilt u direct uw horecabedrijf verkopen? Neem contact met ons op!

Wilt u uw horecabedrijf verkopen? HAP-horecamakelaardij helpt u graag op weg. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leggen we graag alle ins en outs uit omtrent ons verkoopproces.

Wij nemen de complete verkoop van A tot Z uit handen. U kunt denken aan het doen van een waardebepaling en het samenstellen van een brochure. Maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van bezichtigingen. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om u op een passende wijze bij te staan. Meer informatie over de verkoop van uw horeca vindt u hier.

Wilt u al direct weten waar u rekening mee moet houden bij de verkoop van uw horecabedrijf? Wij hebben een handige checklist voor verkoop, zo weet u waar u allemaal op moet letten.

Wat vinden klanten van onze dienstverlening?
HAP Horecamakelaardij kan ik zeker aanraden. Ze zijn flexibel, eerlijk en denken met je mee.
Atacan Uslu (Corendon Hotels & Resorts)
Jeroen is een echte vakman. Hij werkt adequaat en is overal van op de hoogte. Zijn all round kennis komt goed te pas bij het opstellen van ingewikkelde contracten. Zo maakt hij ook dit onderdeel van het proces begrijpelijk voor iedereen.
Theo Miedema (Haven van Zandvoort)
Ik had allerlei vragen rondom het ondernemen op een strand. Had HAP Horecamakelaardij niet direct een antwoord, dan gingen ze erachteraan. Adequaat en zeer prettig!
Wessel Teune (Beachclub Nius)
De communicatie is kort en bondig. Jeroen Pontenagel is makkelijk bereikbaar en heeft een flexibele instelling. Zeer prettig voor drukke ondernemers!
Aagtje Docter (Beachclub No5)
Op aanraden van een collega-ondernemer kwamen we terecht bij Jeroen Pontenagel van HAP Horecamakelaardij. Jeroen is een bekende uit de Zwolse horeca en had de verkoop van die bewuste ondernemer ook succesvol begeleid. Het gevoel was meteen goed, dus we hebben niet verder gezocht!
Ton en Annette van Riele (Grand Café Public)
Een professionele overname en vastgoed adviseur. Voor mij onmisbaar bij een horeca overdracht.
Paula de Winter
Hap is een gespecialiseerde horeca makelaar. Jeroen heeft een hele mooie locatie voor ons gevonden, waar wij nu 2 jaar ons restaurant met veel plezier runnen. Hij heeft verstand van de markt en geeft een eerlijk advies.
Hermanus Bloemen
De horecamakelaar met een persoonlijke benadering. Zelfs een wiegje cadeau gekregen voor ons eerste kindje. Mijn horecazaak gekocht van en verkocht met HAP.
Lotte Berkelmans
Uw horecapand verkopen?
HAP Horecamakelaardij helpt u graag met de verkoop van uw horecapand!
Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?