/
Horeca verkopen
Wij regelen de complete verkoop van exploitatie of vastgoed
/

Uw horecabedrijf verkopen?

Heeft u een ander horecapand gevonden en staat u op het punt om uw horecabedrijf te verkopen? En is er niemand in uw familie die de zaak wil overnemen? Dan zit er niets anders op dan uw horecabedrijf te verkopen aan een derde partij.

Wij snappen als geen ander dat u na jaren hard werken uw horecabedrijf niet zomaar aan iedereen wilt verkopen, maar aan iemand die zorg gaat dragen voor uw zaak. Iemand die bestaande klanten behoudt en de zaak voortzet zoals u altijd voor ogen had. 

De horecamakelaars van HAP Horecamakelaardij zijn specialist in de aankoop en verkoop van horecagelegenheden in o.a. Noord-Holland,  Zuid-Holland, Friesland, Flevoland, Brabant, Drenthe, Zeeland of Utrecht.

Wij staan u gedurende het gehele proces bij en dragen zorg voor uw verkoop. Het opstellen van een waardebepaling, het samenstellen van een brochure tot aan het verzorgen van de bezichtigingen. Bij HAP Horecamakelaardij hebben wij alles in huis om u op de juiste manier van dienst te zijn bij de verkoop van uw horecabedrijf.

Het verloop van een verkooptraject laat zich niet voorspellen; er zullen zich altijd onverwachte zaken voordoen. Onze kennis van deze processen zorgt ervoor dat wij kunnen inspelen op verrassingen. Flexibiliteit is daarbij een vereiste. En daarnaast vraagt het om gedegen kennis van zaken en een nauwkeurige werkwijze.

Wij regelen alles van A tot Z voor u!

/

Waarom HAP Horecamakelaardij?

Wij werken landelijk vanuit
drie regiokantoren

Meer dan 20
jaar ervaring

Wij opereren landelijk

No cure no pay

Onafhankelijke dealmaker

Een groot netwerk

To the point
object informatie

Betrokken, integer
en flexibel

/

Horecazaak verkopen, en nu?

´Ik ben van plan om mijn restaurant te verkopen, waar moet ik allemaal aan denken? Komt mijn personeel op straat te staan? Hoe vind ik iemand die mijn restaurant wil kopen? En hoe vind ik een deskundige partij die de verkoop van mijn restaurant kan regelen?´

Allemaal vragen die spelen als u van plan bent uw restaurant te verkopen. HAP Horecamakelaardij beschikt over de juiste kennis én vele jaren ervaring om u deskundig bij te staan bij het verkoopproces. Wij kijken verder dan uw horecazaak alleen. 

Het is namelijk net zo belangrijk dat u een goed gevoel bij de verkoop én uiteindelijke overdracht heeft. En doordat wij beschikken over een grote database met geïnteresseerde kopers voor uw horecazaak, kunnen wij uw restaurant, hotel of bijvoorbeeld grandcafé aan de juiste mensen presenteren.

/

Groot netwerk voor de verkoop van uw horecabedrijf

HAP Horecamakelaardij heeft in de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd. Ons kantoor beschikt namelijk over een database met een groot aantal geïnteresseerde kopers (4.500 geregistreerde zoekers), waardoor wij uw horecabedrijf altijd bij de juiste mensen onder de aandacht brengen. 

Hebben wij een geschikte match gevonden, dan verbinden wij u met deze koper en wordt het voor u een stuk makkelijker om uw horecabedrijf te verkopen. U krijgt gevoel bij de koper en kunt polsen welke wegen hij of zij wil inslaan met uw zaak.

Bij het verkopen van uw horecabedrijf zorgen wij ervoor dat uw horecabedrijf zowel lokaal als landelijk op de kaart wordt gezet, om zo een groot bereik te genereren. Dit doen wij door uw horecabedrijf aan te melden op diverse sites én natuurlijk ook te promoten op die van ons!

/

Direct hulp bij de verkoop van uw horecabedrijf?

HAP Horecamakelaardij is dé horecamakelaar in uw regio en helpt u graag verder met de verkoop van uw horeca!

/

Checklist bij de verkoop van horeca

Wilt u uw horecazaak laten verkopen door de makelaars van HAP Horecamakelaardij? Om u alvast voor te bereiden, hebben wij een checklist opgesteld. 

Met deze checklist voor de verkoop van uw horecabedrijf heeft u goed beeld waarop u moet letten tijdens de verkoop van uw horecazaak.

Download de checklist direct!

/

Restaurant verkopen

Wilt u uw restaurant verkopen? Heeft u er over nagedacht om dit in samenwerking met ons als horecamakelaar op te pakken? Wij kunnen u goed begeleiden in dit proces. Hebben kennis van zaken én niet onbelangrijk, beschikken wij over een groot netwerk. De verkoop van een restaurant is voor ons bekend terrein!

Het grootste voordeel van samenwerken met HAP Horecamakelaardij is dat wij de horeca markt goed kennen. Héél goed. Wij hebben in de loop der jaren al veel bemiddelingen met succes afgerond en weten precies wat er allemaal bij de verkoop van uw restaurant komt kijken.

Ons doel is om een goede prijs voor uw horecabedrijf te realiseren, maar dat ook het proces en de afwikkeling op een prettige én professionele manier verloopt. Waar u achter kunt staan, wat u vervolg ook gaat worden. Een nieuw horecabedrijf of wellicht het pensioen?

Gaat uw horecapand in de verkoop? Laat HAP horecamakelaardij het proces begeleiden.

/

Uw horeca verkoop van A tot Z geregeld!

Bent u van plan uw horecabedrijf te verkopen in samenwerking met HAP Horecamakelaardij? Dan ontzorgen wij u tijdens het gehele proces. Wij regelen de verkoop van uw horeca van A tot Z! U kunt bijvoorbeeld denken aan het aanmaken van brochures en het bepalen van de verkoopprijs, maar ook de bezichtigingen regelen wij voor u.

Wij kennen de markt van binnen én buiten en weten met onze jarenlange ervaring precies hoe wij te werk moeten gaan bij de verkoop van horeca. Wilt u snel én op juiste wijze uw horecapand verkopen? Dan zit u bij HAP Horecamakelaardij zeker goed!

/

Het traject om uw horecazaak te verkopen

De verkoop van een horecazaak is nooit hetzelfde. Gaat het bij de één heel vlekkeloos, dan levert het bij een ander veel problemen op. Ondanks de onvoorspelbaarheid van het verkooptraject van horeca, zal het er in grote lijnen als volgt uitzien:

Kennismaking

Hier maken wij kennis met u en uw bedrijf. Samen met u verzamelen we alle relevante en benodigde gegevens voor het verkopen van uw horecazaak.

Daarna maken we een plan van aanpak voor het verkooptraject en leggen we de afspraken vast in een opdracht tot dienstverlening.

Waardebepaling / vraagprijs

Aan de hand van alle verzamelde gegevens maken we een waardebepaling, die de basis vormt voor de vraagprijs.

Samen met u zullen we deze vaststellen, waarna Horeca Advies Partners het bedrijf op de markt zal aanbieden.

Presentatie

Een goede presentatie is alles! We stellen daarom een brochure samen, die dient als eerste informatie voor geïnteresseerden. Uiteraard brengen we uw bedrijf onder de aandacht met deze brochure op onze eigen website en andere bekende horeca sites.

Als het uw voorkeur heeft uw bedrijf (voorlopig) niet openlijk in de markt te zetten, kan dat uiteraard ook.

Match

Ons netwerk is onze toegevoegde waarde. Daarmee is het vinden van een koper soms makkelijker dan u wellicht denkt.

In sommige gevallen is de toekomstige koper van het bedrijf al (bij u) bekend of staat hij bij ons ingeschreven! Het onder de aandacht brengen van uw bedrijf en vinden van de juiste match is onze missie.

Bezichtigingen

Wij verzorgen de bezichtigingen en voorzien de kandidaten van alle benodigde informatie en houden contact met hen en u.

Wij verstrekken u periodiek statistieken van de websitebezoekers.

Verkoop

Met een gescreende koper voeren wij de verkooponderhandelingen en verzorgen na mondelinge overeenstemming vervolgens de schriftelijke vastlegging, koopovereenkomst, van de afspraken tussen u en de mogelijke koper.

Levering

Wij onderhouden contact met de koper, letten op eventuele ontbindende voorwaarden en volgen verder de zaken, die koper voor de overdracht moet afhandelen.

De koop wordt afgerond met de oplevering, een document waarin zaken worden vastgelegd. Uiteraard verzorgen wij daarbij een betrouwbare betalingswijze via onze Derdenrekening.

/

Uw hotel verkopen?

Bent u van plan om uw hotel te verkopen? Er kunnen diverse redenen zijn waarom u uw hotel wilt verkopen. U heeft geen opvolger, nadert de pensioenleeftijd of bijvoorbeeld omdat uw hotel niet (meer) goed loopt. Maar het kan ook goed zijn dat u een nieuw hotel wilt kopen en daarom de huidige in verkoop zet.

Wat de reden voor de verkoop van uw hotel ook is, wij kunnen u in alle gevallen bijstaan als deskundige horecamakelaar. Wij hebben de afgelopen jaren al veel hotels door het hele land verkocht. En ondanks de corona pandemie kunt u prima uw hotel verkopen voor een goede prijs.

En met een groot netwerk van zowel particuliere- als zakelijke kopers kunt u erop rekenen dat uw hotel binnen no-time verkocht is. Wij nemen de complete verkoop van uw hotel uit handen.

Echt van A tot Z! Zo kunt u zich gedurende de verkoop van uw hotel blijven focussen op uw core business. Kortom, ondersteuning nodig bij de verkoop van uw hotel? Wij van HAP Horecamakelaardij gaan graag voor u aan de slag. 

Wij gaan met u in gesprek en stellen een verkoopplan voor uw hotel op. Evalueren de marktwaarde en presenteren uw hotel bij de juiste kopers. Wij zorgen voor de juiste deal!

/

Stil uw horecapand verkopen

Wilt u liever niet dat het overal bekend is dat uw horecabedrijf te koop staat? Bij ons is het ook mogelijk om uw horecabedrijf via de stille verkoop aan te bieden.

Uw horecabedrijf wordt dan niet aangeboden via bijvoorbeeld Funda in Business, maar wij maken dan enkel gebruik van ons krachtige eigen netwerk.

/

Discrete horeca verkoop

Geregeld krijgen wij de vraag of ons complete aanbod online staat. Dit is niet het geval. Wij werken veel samen met ons netwerk. En hierdoor komen sommige horecapanden niet eens online beschikbaar. Zodra bekend wordt dat een horecapand in de verkoop gaat, kan de verkoop dus snel gaan.

Daarom is het van belang om ‘bekend te zijn’ bij onze horecamakelaars. Indien zij op de hoogte zijn van uw verkoop wensen, kunnen zij mee zoeken en u in contact brengen met een geïnteresseerde partij(en).

Het voordeel voor de koper:
Een potentiële koper, die bekend is bij ons, kan voor de markt uit geïnformeerd worden over horecabedrijven die te koop komen of net te koop zijn gekomen. Aangezien onze horecamakelaars weten wat de koper zoekt zal hij gericht aanbod aangeboden krijgen. Hoe nauwkeuriger wij van de wensen op de hoogte zijn hoe beter we de koper kunnen informeren.

Het voordeel voor de verkoper:
Discrete verkoop voorkomt dat iedereen bij de verkoper binnen komt kijken. Dit heeft echter ook weer nadelen, aangezien een gewone verkoop doorgaans het maximale bedrag uit de markt weet te halen. Het is dus belangrijk om met een horecamakelaar af te stemmen of een discrete verkoop interessant is.

In voorkomende gevallen hebben wij het horecabedrijf discreet in verkoop genomen, maar heeft dit niet tot een verkoop geleid. De meest logische vervolgstap is om het bedrijf middels een regulier verkooptraject aan de markt aan te bieden.

Wij proberen overigens doorgaans te vermijden dat onze naam wordt gekoppeld aan de bedrijfsnaam van het horecabedrijf die in de verkoop gaat. Zo voorkomen we dat Google het bedrijf koppelt aan onze activiteiten.

Een veelgehoord argument is: ‘ik wil mijn horecabedrijf graag discreet verkopen, omdat ik bang ben dat mijn gasten wegblijven en mijn personeel wegloopt als ze weten dat het horecabedrijf te koop staat.’.

De praktijk wijst echter uit dat dit niet zo is (uitzonderingen daargelaten). Uw gasten en personeel zullen u begrijpen als u besluit om het rustiger aan te gaan doen of als het tijd is voor een volgende stap.

De uitzondering op de regel bestaat. Heeft u een bedrijf dat voor grote mate afhankelijk is van vooruit geplande bruiloften, dan is het zaak om goed met uw horecamakelaar te overleggen. En de verkoop goed te plannen.

/

Dé horeca verkopen makelaar in Nederland!

Er komt best wat kijken bij het verkopen van uw horecabedrijf. Dingen waar u misschien zelf weinig tot geen kennis van heeft. Wij van HAP Horecamakelaardij zijn uw horecamakelaar voor de verkoop van uw horecagelegenheid.

Wij zetten ons voor de volle 100% in om uw horecabedrijf zo snel als mogelijk, én bovendien voor de beste prijs te verkopen. Ons team bestaat uit 5 makelaar die gespecialiseerd zijn in de verkoop van beleggingspanden en bedrijfsovernames. Door een ruime berg aan kennis en ervaring, weten wij precies op welke manier wij u het beste kunnen begeleiden. Wij staan u bij vanaf het eerste gesprek tot aan de uiteindelijke verkoop. En doordat wij opereren vanuit drie regiokantoren, is er altijd wel een horecamakelaar van HAP Horeca die u kan bijstaan bij de verkoop van uw hotel, restaurant of andere horecazaak. 

Dus, op zoek naar een goede horeca verkopen makelaar in Nederland? Wij helpen u graag!

/

Meest gestelde vragen over een horecabedrijf verkopen

Het verkopen van een horecabedrijf tijdens COVID-19 hoeft zeker niet lastig te zijn. Het afgelopen jaar is het aanbod beschikbare bedrijven sterk afgenomen. Dit werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de stevige steunmaatregelen.

Maar desondanks blijven veel toetreders actief en zien wij het aanbod toenemen. COVID-19 hoeft dus geen reden te zijn om de verkoop van uw horecapand te stagneren.

Omdat het aantal transacties is teruggelopen, is het lastiger om te kunnen bepalen wat COVID-19 met de prijs van de bedrijven heeft gedaan.

Zeker is dat bestaande ondernemers de “pijn” van COVID-19 reeds hebben genomen. Dat in combinatie met de afname van beschikbare bedrijven maakt dat er nog redelijk normale prijzen worden betaald voor horecabedrijven.

Wilt u direct uw horecabedrijf verkopen? Neem contact met ons op!

Wilt u uw horecabedrijf verkopen? HAP-horecamakelaardij helpt u graag op weg. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leggen we graag alle ins en outs uit omtrent ons verkoopproces.

Wij nemen de complete verkoop van A tot Z uit handen. U kunt denken aan het doen van een waardebepaling en het samenstellen van een brochure. Maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van bezichtigingen. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om u op een passende wijze bij te staan. Meer informatie over de verkoop van uw horeca vindt u hier.

Wilt u al direct weten waar u rekening mee moet houden bij de verkoop van uw horecabedrijf? Wij hebben een handige checklist voor verkoop, zo weet u waar u allemaal op moet letten.

Wilt u uw restaurant verkopen? Staat u bistro te koop? Of biedt u een eetcafe ter overname aan? En wilt u bijgestaan worden door een horecamakelaar? Dan kunnen wij de complete verkoop van uw restaurant verzorgen. Wij zorgen voor de juiste prijs én afwikkeling van de verkoop van uw restaurant.

Een hotel verkopen klinkt eenvoudig, maar het is zeer specialistisch werk. Allereerst is er het onderscheid tussen een hotel als bedrijf en het hotelvastgoed. Het eerste, een hotel als bedrijf (beter bekend als de bedrijfsexploitatie), wordt eigenlijk te allen tijde verkocht. De tweede, het hotelvastgoed, kan worden verkocht, of indien het een huurpand betreft dan worden de huurrechten overgedragen.

Onder de bedrijfsexploitatie verstaan we de bedrijfsinrichting, inventaris, website, handelsnaam en goodwill. Aangezien er sprake is van een overdracht van onderneming vallen onder de exploitatie ook bepaalde andere rechten en verplichtingen waaronder de medewerker. In de meeste gevallen zal er sprake zijn van een activa/passiva transactie wat zoveel betekend als het verkopen van exact gespecificeerde activa en soms passiva. In de regel worden hoofdzakelijk bezittingen verkocht. Met de opbrengst hiervan wikkelt de verkoper haar (financiële en fiscale) verplichtingen af.

Een andere optie is het verkopen van de aandelen van de BV. In dat specifieke geval wordt de volledige vennootschap met de op dat moment geldende balanspositie verkocht. Zowel fiscaal als juridisch als financieel is dit totaal anders van een activa passiva transactie.

Welke optie ook wordt gekozen, hotelvastgoed is immer een onderdeel van de deal. Het pand staat ten dienste van de onderneming en bij de waardering wordt er ook als zodanig naar gekeken. Dit heet exploitatiegebonden vastgoed. Kortom, het verkopen van een hotel is specialistisch werk.

/

Wat vinden klanten?

Hap werkt adequaat en is overal van op de hoogte.
De all round kennis komt goed te pas bij het opstellen van ingewikkelde contracten.
Zo maken zij elk onderdeel van het proces begrijpelijk voor iedereen.
Theo Miedema (Haven van Zandvoort)
HAP Horecamakelaardij kan ik zeker aanraden. Ze zijn flexibel, eerlijk en denken met je mee.
Atacan Uslu (Corendon Hotels & Resorts)
Ik had allerlei vragen rondom het ondernemen op een strand. Had HAP Horecamakelaardij niet direct een antwoord, dan gingen ze erachteraan. Adequaat en zeer prettig!
Wessel Teune (Beachclub Nius)
De communicatie is kort en bondig. HAP is makkelijk bereikbaar en heeft een flexibele instelling. Zeer prettig voor drukke ondernemers!
Aagtje Docter (Beachclub No5)
Op aanraden van een collega-ondernemer kwamen we bij HAP Horecamakelaardij terecht. Het gevoel was meteen goed, dus we hebben niet verder gezocht!
Ton en Annette van Riele (Grand Café Public)
Hap is een gespecialiseerde horeca makelaar. Zij hebben een mooie locatie voor ons gevonden, waar wij nu 2 jaar ons restaurant met veel plezier runnen. Hap heeft verstand van de markt en geeft een eerlijk advies.
Hermanus Bloemen
De horecamakelaar met een persoonlijke benadering. Zelfs een wiegje cadeau gekregen voor ons eerste kindje. Mijn horecazaak gekocht van en verkocht met HAP.
Lotte Berkelmans
Previous slide
Next slide
Uw horeca verkopen?

HAP Horecamakelaardij helpt u graag met de verkoop van uw horecapand!

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?