DutchEnglish
Taxatie en waardebepaling

Wij regelen de taxatie en waardebepaling van uw horeca vastgoed

Taxatie en waardebepaling van uw horecagelegenheid?

Bent u van plan uw restaurant, hotel of café te laten taxeren? Wilt u de waarde van uw horecabedrijf bepalen? Of wilt u weten welke waarde u door moet geven aan bijvoorbeeld de belastingdienst?

Taxeren van horecavastgoed en bedrijfsexploitaties is een specialisme. Naast de benodigde marktkennis, zijn o.a. de economische aspecten, financiële gegevens en wet- en regelgeving van essentieel belang om tot een goede marktwaarde te komen. Onze taxatierapporten voldoen aan de eisen zoals deze worden gesteld door brancheorganisaties, verenigingen en financiële instellingen.

Bij HAP Horecamakelaardij hebben wij alles in huis om u op de juiste manier van dienst te zijn. Wij zijn gespecialiseerd in de taxatie en waardebepaling van uw horeca in heel Nederland!
Wij helpen u graag met de taxatie en waardebepaling van uw horecabedrijf!

Direct een afspraak maken?

Afspraak maken

Waarom HAP Horecamakelaardij?

Wij werken landelijk vanuit drie regiokantoren

Meer dan 20 jaar ervaring

Wij opereren landelijk

To the point object informatie

Onafhankelijke dealmaker

Een groot netwerk

No cure no pay

Betrokken, integer en flexibel

Waarom taxatie horeca en bedrijfsexploitaties?


De taxatie van exploitatie gebonden vastgoed, waaronder inbegrepen horecavastgoed, is onmisbaar bij een financieringsaanvraag, verkoop, aankoop, bedrijfsuitbreiding of fusie. Om tot de juiste waarde te komen hanteren wij meestal een drietal berekeningsmethodieken.

De meest gehanteerde methoden zijn de rentabiliteitswaarde, bedrijfseconomische huurwaarde en de huurwaarde kapitalisatiemethode. Maar er wordt ook gekeken naar toekomstige goodwillwaarde middels een DCF-methode.

De berekeningsmethodieken worden uitgebreid onderbouwd in onze taxatierapporten. Onze horeca taxatierapporten voldoen aan de eisen zoals deze worden gesteld door brancheorganisaties, verenigingen en financiële instellingen. Een taxatie voor de horeca is een specialisatie op zich. Zo kijken wij niet alleen naar de waarde van horeca bedrijfspanden, maar ook naar horeca exploitaties.

Voor een taxatie van een horecabedrijf kijken we naar enerzijds de waarde van de inventaris en anderzijds naar de waarde van de goodwill. Voor zo’n horecataxatie speelt de verdiencapaciteit van de onderneming een grote rol. De hoogte van de lasten met inbegrip van huurlasten beïnvloeden de waarde van de bedrijfsexploitatie.

Wij taxeren ook de huurwaarde van uw horecapand. Zo kunnen wij de markthuur of economische huurwaarde vaststellen. Bij horeca bedrijfspanden en taxaties daarvan stellen we doorgaans de marktwaarde en/of de executiewaarde vast. Er gelden strikte regels voor horecataxaties vanwege de kwetsbaarheid en gevoeligheid van de informatie.

Wilt u advies voor uw horeca?

Heeft u advies nodig omtrent bedrijfsvoering, financiële aspecten of misschien wel uw ondernemersplan?

Onze strategische samenwerkingspartner First Mate staat voor u klaar om u te voorzien van Horeca advies. 

Zij helpen onder anderen bij het begeleiden van beginnende ondernemers, begeleiden van financieringsaanvragen, het opzetten van een marketingstrategie en vele andere werkzaamheden.

Direct hulp bij taxatie en waardebepaling
van uw horecapand?

U kunt ons bellen op +31 (0)85 – 760 02 29 of e-mailen naar info@hap-horecamakelaardij.nl

Velen zijn u voorgegaan!

Wij zijn een betrouwbare partner als het gaat om het laten taxeren en bepalen van waarde van uw horecagelegenheid. Daarnaast beschikken wij over meer dan 20 jaar ervaring in het taxeren van horecagelegenheden.

Vandaar dat velen u al met een goed resultaat zijn voorgegaan. 

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, dan hebben wij een lijst gemaakt van klanten die al gebruik gemaakt hebben van onze dienstverlening. 

Goodwill en waardebepaling horeca

Goodwill taxeren wij vaak als onderdeel van het horecabedrijf. De goodwill is eigenlijk een waardering van de toekomstig te verwachten winst van het bedrijf. Naast de goodwill taxeren wij vaak de bedrijfsinventaris en inrichting, hieronder vallen de tafels, stoelen en keuken.

Een minder bekend fenomeen is het “huurdersbelang”. Onder huurdersbelang verstaan we alle aard en nagelvaste voorzieningen die de huurder voor eigen rekening en risico in het gehuurde pand investeert. Hierbij kan gedacht worden aan bouwkundige verbeteringen of bijvoorbeeld een geïntegreerd luchtbehandelingsysteem.

U kunt om verschillende redenen een taxatie van uw horecabedrijfsexploitatie nodig hebben. De meest voor de hand liggende reden is om te kijken of de prijs die u voor een bedrijf wilt betalen wel marktconform is. Maar ook voor (her)financieringsaanvragen is een horeca taxatie vaak verplichte kost.

Voor een taxatie hanteren wij een vast protocol. Dat begint bij de aanvraag, gevolgd voor een gedetailleerde opdrachtbevestiging. Op basis hiervan gaan wij aan het werk. Wij komen langs voor een uitgebreide opname ter plaatse en bekijken dan alle ins en outs van uw horecabedrijf en/of uw horecabedrijfspand.

De bovenstaande gegevens worden vervolgens allemaal opgenomen in een horeca taxatie.
Om zeker te weten dat de juiste zaken in het bedrijfsexploitatie taxatierapport komen, doen wij recherche bij de gemeente, de kamer van koophandel, het kadaster en desgewenst overige instanties.

Voor onze data maken wij gebruik van een groot eigen archief én externe bronnen als vastgoeddata, de kamer van koophandel en het kadaster. Alle gegevens gecombineerd en met het intuïtieve oordeel van de taxateur maken dan een objectief taxatierapport.

Wat vinden klanten van onze dienstverlening?
HAP Horecamakelaardij kan ik zeker aanraden. Ze zijn flexibel, eerlijk en denken met je mee.
Atacan Uslu (Corendon Hotels & Resorts)
Jeroen is een echte vakman. Hij werkt adequaat en is overal van op de hoogte. Zijn all round kennis komt goed te pas bij het opstellen van ingewikkelde contracten. Zo maakt hij ook dit onderdeel van het proces begrijpelijk voor iedereen.
Theo Miedema (Haven van Zandvoort)
Ik had allerlei vragen rondom het ondernemen op een strand. Had HAP Horecamakelaardij niet direct een antwoord, dan gingen ze erachteraan. Adequaat en zeer prettig!
Wessel Teune (Beachclub Nius)
De communicatie is kort en bondig. Jeroen Pontenagel is makkelijk bereikbaar en heeft een flexibele instelling. Zeer prettig voor drukke ondernemers!
Aagtje Docter (Beachclub No5)
Op aanraden van een collega-ondernemer kwamen we terecht bij Jeroen Pontenagel van HAP Horecamakelaardij. Jeroen is een bekende uit de Zwolse horeca en had de verkoop van die bewuste ondernemer ook succesvol begeleid. Het gevoel was meteen goed, dus we hebben niet verder gezocht!
Ton en Annette van Riele (Grand Café Public)
Een professionele overname en vastgoed adviseur. Voor mij onmisbaar bij een horeca overdracht.
Paula de Winter
Hap is een gespecialiseerde horeca makelaar. Jeroen heeft een hele mooie locatie voor ons gevonden, waar wij nu 2 jaar ons restaurant met veel plezier runnen. Hij heeft verstand van de markt en geeft een eerlijk advies.
Hermanus Bloemen
De horecamakelaar met een persoonlijke benadering. Zelfs een wiegje cadeau gekregen voor ons eerste kindje. Mijn horecazaak gekocht van en verkocht met HAP.
Lotte Berkelmans
Wilt u taxatie en/of waardebepaling van uw horeca?
HAP Horecamakelaardij helpt u graag met het taxeren van horecavastgoed en bedrijfsexploitaties!
Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?