/
Verkoop uw horeca in Noord-Holland?
Wij regelen de aankoop van exploitatie of vastgoed van begin tot eind
/

Horeca verkopen Noord-Holland

Denkt u eraan uw horecagelegenheid te verkopen in Noord-Holland? Of u wilt uw horeca verhuren in Noord-Holland? Dan heeft u met HAP Horecamakelaardij een uitmuntende keuze. Wij staan bekend als een uitstekende horecamakelaar als we spreken over de verkoop van uw horeca in Noord-Holland.

U kunt bij ons terecht voor de verkoop van uw lunchroom, hotel en elke andere horecagelegenheid in Noord-Holland. Zo kunt u uw pand verkopen in bijvoorbeeld Amsterdam, Alkmaar, Volendam of Haarlem. Wij verzorgen het volledige verkoop gedeelte voor u. Van de kenningsmaking en taxatie tot de daadwerkelijke verkoop van het onroerend goed.

Een voordeel dat u bij ons heeft is dat wij beschikken over een ruim netwerk én tevens brede kennis van de markt. Hierdoor hebben wij een goed beeld bij welke horeca ondernemers belang hebben bij een nieuwe horecazaak. Samen met u gaan wij in ons netwerk op zoek naar de juiste koper voor uw horecapand. Ook beschikken wij in verschillende regio’s over experts die u graag bijstaan in de verkoop van uw horecazaak.

U zoekt een horecamakelaar in Noord-Holland voor de verkoop van uw horecazaak? De makelaars van HAP Horecamakelaardij staan u graag bij in de verkoop van uw horeca! En dat altijd op basis van “No Cure, No Pay”.

Uw horecapand verkopen in Noord-Holland?
Wij regelen alles van A tot Z voor u!

/

Waarom HAP Horecamakelaardij?

Wij werken landelijk vanuit
drie regiokantoren
Meer dan 20
jaar ervaring
Wij opereren landelijk

No cure no pay

Onafhankelijke dealmaker
Een groot netwerk
To the point
object informatie
Betrokken, integer
en flexibel
/

Wij regelen de juiste koper in Noord-Holland!

Wij van HAP Horecamakelaardij hebben veel kennis van de horecamarkt. Daarnaast zijn wij echt een begrip binnen de horecasector. Het biedt dus echt een aantal voordelen om uw horecagelegenheid in Noord-Holland te verkopen via HAP Horecamakelaardij. Mede hierdoor hebben wij als horecamakelaar in Noord-Holland de laatste jaren al veel panden met voldoening verkocht.

Bij HAP Horecamakelaardij beschikken wij over een groot netwerk van meer dan 4.500 geregistreerde zoekers. In dit netwerk zitten een heel aantal ondernemers die geregeld interesse hebben bij nieuwe horecagelegenheden in Noord-Holland. Hierdoor weten wij exact waar wij uw te verkopen horeca moeten aanbieden om tot een vlotte verkoop te komen.

Wij willen uw te verkopen horeca echt bij een groot publiek bekend maken. In heel Nederland, niet alleen in Noord-Holland. Maar ook in Utrecht, Friesland, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe. Het kan namelijk maar zo zijn dat een ondernemer uit bijvoorbeeld het oosten van het land interesse heeft bij uw horecazaak. 

Denkt u eraan uw horeca in Noord-Holland te verkopen via HAP Horecamakelaardij? Bij ons krijgt uw horeca alle zorg waar het recht op heeft. Uw pand wordt bij ons aanbod geplaatst, en daarnaast ook op diverse verkoopsites. Meld er zich een passende koper bij ons? Wij brengen hem met u in contact, voor een vlotte en deskundige verkoop.

/

HAP is uw horecamakelaar in Noord-Holland

U bent op zoek naar een horeca makelaar in Noord-Holland voor de verkoop van uw hotel, bistro of misschien zelfs cafetaria? Dan bent u bij HAP Horecamakelaardij aan het juiste adres! Wij zijn dé horecamakelaar als we spreken over de verkoop van horecazaken in Noord-Holland. Van Amsterdam tot Alkmaar, wij hebben al veel succesvolle verkopen mogen leiden.

U wilt uw horeca verkopen in Noord-Holland en u zoekt hiervoor een horecamakelaar die u het gehele verkooptraject bijstaat? Een horecamakelaar waarbij u van een deskundig verkoop uit kan gaan? Een die met zorg en aandacht uw ‘kindje’ verkoopt? Neem gerust contact op met ons en wij helpen u graag verder.

/

Direct uw horeca in Noord-Holland verkopen?

De horecamakelaars van HAP staan u graag bij tijdens de verkoop van uw horecagelegenheid!

/

Checklist bij verkoop van horeca in Noord-Holland

Wij ondersteunen u graag bij de verkoop van uw horeca in Noord-Holland. Wij hebben daarom een checklist opgesteld voor de verkoop van horeca in Noord-Holland. 

Met deze checklist krijgt u een goed beeld van de punten die aandacht verdienen tijdens de verkoop van uw horecagelegenheid.

Download direct onze checklist! 

/

Restaurant verkopen in Noord-Holland

Wilt u uw restaurant verkopen in Noord-Holland? Wilt u een andere weg inslaan of loopt het restaurant niet meer zoals gewenst? Wat de aanleiding voor de verkoop van uw horeca ook mag zijn, wij assisteren u hierbij graag als specialistische horecamakelaar in Noord-Holland.

Wij staan u het hele verkooptraject bij. We beginnen met de taxatie van het te verkopen horecapand. Deze koppelen wij vervolgens aan een grondige analyse die wij op één lijn brengen met onze taxateurs. Zo komen wij altijd bij een juiste marktprijs voor het te verkopen restaurant. Van een bedrijfsexplotatie in de vorm van goodwill en handelsnaam, inventaris of het pand, wij regelen het voor u!

U kunt gerust de verkoopmogelijkheden van uw restaurant overleggen met onze makelaars. Als u liever van te voren de marktprijs van het restaurant wilt weten, stellen wij graag een voortijdig verkoopadvies voor u op. Zo weet u gelijk wat u kan verwachten.

Denkt u eraan uw restaurant in Noord-Holland te verkopen? Neem dan contact op met Johan Jonk voor een vrijblijvend adviesgesprek. Als onze verkoopmakelaar in Noord-Holland staat hij u graag bij om de verkoop van uw restaurant in goede banen te leiden.

/

Hotel verkopen in Noord-Holland

Gaat u uw hotel verkopen? En zoekt u een betrouwbare en discrete koper voor uw hotel? Bij HAP Horecamakelaardij zorgen wij voor de juiste koper voor uw hotel. De juiste koper is natuurlijk voor iedere verkoop anders. Wij gaan samen met u in ons grote netwerk met zorg én aandacht op zoek naar de passende match! En dit kan voor zowel exploitatie als verkoop van uw hotel.

Uw hotel verkopen? Bij HAP Horecamakelaardij zorgen wij voor een koper die zowel discreet als betrouwbaar is. De koper voor uw hotel is uiteraard voor elke verkoop anders. Samen gaan wij in ons ruime netwerk een geschikte koper zoeken. Dit kan naast verkoop ook voor exploitatie.

Wij verzorgen het volledige verkooptraject van de verkoop van uw hotel voor u, zo heeft u hier geen omkijken meer naar en kunt u zich blijven richten op uw business. Wij doorlopen de volgende stappen bij de verkoop van uw hotel:

Hierdoor kunt u zich blijven richten op uw core business en zorgen wij dat het verkooptraject op de juiste manier verloopt. 

/

Horeca in Noord-Holland in de stille verkoop

U wilt uw horeca verkopen, maar heeft u liever niet dat dit bij het grote publiek bekend wordt? Vindt u het fijner dat het alleen wordt voorgedragen bij de groep die echt belangstelling heeft? Of heeft de verkoop minder spoed? Dan biedt stille verkoop een passende uitkomst.

Wanneer u kiest om uw horeca te verkopen door middel van stille verkoop, dan wordt uw horecapand niet geplaatst op sites als Funda in Business of onze eigen website. Bij stille verkoop horeca Noord-Holland wordt uw zaak alleen voorgelegd bij partijen uit ons netwerk die echt interesse hebben.

/

Dé horeca verkopen makelaar in Noord-Holland

Wanneer u uw horecazaak wilt verkopen, is dat niet altijd even eenvoudig. Wellicht heeft u hier minder ervaring mee en weet u niet goed hoe dit aan te pakken. Het is daarom belangrijk om te worden bijgestaan door een partij die hier wel de kennis van in huis heeft. 

Daarbovenop beschikken wij ook over veel ervaring in het overnemen van bedrijven en de verkoop van horecazaken. Hierdoor kunnen wij u uitstekend begeleiden bij de verkoop. Het volledige verkooptraject van begin tot eind staan wij u bij. Wij verkopen uw horecagelegenheid met aandacht en zorg. U heeft hier immers jaren hard voor gewerkt.

Met een team van 5 makelaars die zich tot hun uiterste inzetten om te zorgen voor een prettige verkoop, kunt u bij ons rekenen op kwaliteit. Wij zijn in het bezit van 3 regiokantoren die gevestigd zijn door heel Nederland. 

Zo is er altijd een makelaar van HAP Horecamakelaar ter beschikking om te assisteren bij de verkoop van uw horecapand. Bent u op zoek naar een deskundige horeca makelaar die u bijstaat in de verkoop van uw snackbar, bistro, hotel of andere horecagelegenheid? Dan zit u bij ons helemaal goed!

/

Discrete horeca verkoop in Noord-Holland

Wij krijgen geregeld de vraag gesteld of het gehele assortiment online staat. Het aanbod staat niet allemaal online. De oorzaak hiervan is ons grote netwerk waar wij over beschikken. Wanneer er een horecazaak te koop wordt aangeboden, krijgt de sector dit te weten. 

In sommige gevallen is er al snel interesse. Het is dus erg belangrijk om bij HAP Horecamakelaardij bekend te zijn. Laat uw wensen aan ons weten, en wij kunnen u helpen om een geschikte koper te vinden voor uw horecagelegenheid.

Het voordeel voor de koper
Wanneer u op zoek ben naar een horecazaak kunt u ons uw wensen laten weten. Hebben wij een geschikt pand gevonden? Dan brengen wij u hiervan op de hoogte. Wij kunnen ons assortiment instellen op uw wensen. Hoe preciezer deze wensen hoe passender onze panden in ons aanbod.

Het voordeel voor de verkoper
In het geval van discrete verkoop wordt voorkomen dat veel kijkers en verkopers bij u raadplegen. Het nadeel is voornamelijk financieel. Naar onze ervaring is de opbrengst bij een “standaard” verkoop hoger. Raadpleeg uw horecamakelaar voor deze keuze.

Het kan voorkomen dat een discrete verkoop niet verkocht wordt. De actie die wij hierna vaak nemen is het overgaan tot “standaard” verkoop. Het is voor u goed te weten dat wij willen vermijden dat uw horecazaak wordt gekoppeld aan onze naam. Zo willen we voorkomen dat Google onze activiteiten met elkaar associeert.

Wij zien dat horecaondernemers die hun horecagelegenheid willen verkopen, de neiging hebben om voor discrete verkoop te gaan. Dit doen ze omdat de ondernemers vrezen voor gebrek aan personeel en klanten, als de zaak te koop komt te staan.

Wij zien vooral dat horecaondernemers die afstand doen van hun horecagelegenheid kiezen voor discrete verkoop. Angst voor personeel en klant problemen is hiervoor vaak de reden. Naar onze beleving is dit veelal niet het geval. In de meeste gevallen hebben zowel klanten als personeel begrip voor de omstandigheden, hoe betrouwbaar deze ook soms zijn.

Uitgezonderd hiervan is wanneer u bijvoorbeeld feesten of evenementen houdt voor over de lange termijn. Het is dan aan te raden om met de horecamakelaar af te stellen wat handig is, en dat u dit ook duidelijk communiceert naar uw klanten.

/

Het traject voor de verkoop van horeca in Noord-Holland

De route die wordt afgelegd tijdens de verkoop van een horecazaak is nooit hetzelfde. Waar de één een verkoop heeft zonder drempels, komt de andere alleen maar hobbels tegen. Hoe het traject exact verloopt weten we niet, maar in de basis doorlopen we de volgende stappen:

Kennismaking

Wij komen langs voor een kennismaking en vragen u naar alle belangrijke informatie en gegevens voor de verkoop van uw horecazaak.

Daarna gaan we een plan van aanpak opstellen voor de verkoop. We maken afspraken voor de opdracht tot dienstverlening.

Waardebepaling / vraagprijs

Dan gaan we een waardebepaling opstellen aan de hand van uw gegevens. Het uitgangspunt voor het vaststellen van de verkoopprijs.

We stemmen samen de verkoopprijs vast en bieden wij vanuit HAP het horecapand aan op de markt.

Presentatie

Een goede presentatie is belangrijk voor de eerste indruk! Alle informatie vastgelegd in een mooi opgemaakte brochure mag dan ook niet ontbreken.

Uw horecazaak wordt op onze website geplaatst en op andere bekende horeca sites. Wilt u nog even wachten om de markt te informeren, dan is die ruimte er ook.

Match

Ons netwerk speelt een belangrijke rol tijdens het verkoopproces van uw horecazaak. De verkoop kan dan soms snel gaan.

Het is mogelijk dat een potentiële koper ons aanbod goed in de gaten houdt of dat hij via via wordt geïnformeerd. Ons doel is om de perfecte koper te vinden voor uw horecazaak.

Bezichtigingen

De afspraken voor de bezichtigingen verlopen via ons. Wij beheren de planning en zorgen dat geïnteresseerden worden voorzien van alle informatie. We houden korte lijnen met de geïnteresseerden.

U ontvangt met regelmaat de stand van zaken. En natuurlijk de resultaten van de websitebezoekers, specifiek voor uw horecapand.

Verkoop

Een nieuwe koper heeft zich gemeld en is beoordeeld. HAP voert vervolgens de verkooponderhandelingen en alle zaken worden afgestemd.

Na een mondelinge overeenstemming worden de afspraken vastgelegd in een schriftelijke vastlegging, de koopovereenkomst.

Levering

De koop is geregeld en tot het moment van overdracht onderhouden wij het contact met de koper. Wij letten op eventuele ontbindende voorwaarden en andere zaken die geregeld moeten worden.

Als laatst vindt de oplevering plaats. Dit is een document waarin alle afspraken zijn vastgelegd. De betaling vindt plaats via een betrouwbare betalingswijze via een derdenrekening.

/

Meest gestelde vragen over horeca verkopen Noord-Holland

Het verkopen van een hotel in Noord-Holland begint na een kenningsmakingsgesprek, al snel met een taxatie. Tijdens de taxatie wordt gekeken naar het pand, maar zeker ook de goodwill en inventaris van de horecagelegenheid.

Op deze manier kunnen wij een passende marktprijs van het horecapand constateren. Andere facetten waar we naar kijken bij de taxatie zijn omzet, winst, cashflow en eventuele aandelen.

Er zijn verschillende benaderingen die gebruikt kunnen worden voor de taxatie van een horecagelegenheid. Alle benaderingen gaan uit van verschillende aspecten. Voorbeelden hiervan zijn de cashflow of omzet en winst. Verder zijn de ligging en groeipotentie belangrijke elementen bij de prijsbepaling van een horecapand.

Uw horecazaak in Noord-Holland verkopen hoeft absoluut niet moeilijk te zijn tijdens de pandemie. Door de maatregelen zien wij de horecagelegenheden best wat afnemen. Maar desondanks dat zien wij dat ondernemers veelal actief blijven en hierdoor zien wij het aanbod horecagelegenheden behoorlijk toenemen in de toekomst. De pandemie hoeft dus zeker niet een reden te zijn om de verkoop van uw horeca in Noord-Holland af te remmen.

Een voordeel waar wij over beschikken is een breed netwerk met mogelijke kopers, waardoor de koop vlot kan worden gesloten. Daarnaast verzorgen wij het volledige verkooptraject voor u, hier hoeft u dus niet naar om te kijken. U kunt zich hierdoor volledig blijven inzetten op uw corebusiness. Ons team bestaat uit deskundige makelaars en hierdoor kunt u vertrouwen op een discrete verkoop van uw lunchroom, hotel of bijvoorbeeld café.

/
Wat vinden klanten?
Jeroen is een echte vakman. Hij werkt adequaat en is overal van op de hoogte.
Zijn all round kennis komt goed te pas bij het opstellen van ingewikkelde contracten.
Zo maakt hij ook dit onderdeel van het proces begrijpelijk voor iedereen.
Theo Miedema (Haven van Zandvoort)
HAP Horecamakelaardij kan ik zeker aanraden. Ze zijn flexibel, eerlijk en denken met je mee.
Atacan Uslu (Corendon Hotels & Resorts)
Ik had allerlei vragen rondom het ondernemen op een strand. Had HAP Horecamakelaardij niet direct een antwoord, dan gingen ze erachteraan. Adequaat en zeer prettig!
Wessel Teune (Beachclub Nius)
De communicatie is kort en bondig. Jeroen Pontenagel is makkelijk bereikbaar en heeft een flexibele instelling. Zeer prettig voor drukke ondernemers!
Aagtje Docter (Beachclub No5)
Op aanraden van een collega-ondernemer kwamen we terecht bij Jeroen Pontenagel van HAP Horecamakelaardij. Jeroen is een bekende uit de Zwolse horeca en had de verkoop van die bewuste ondernemer ook succesvol begeleid. Het gevoel was meteen goed, dus we hebben niet verder gezocht!
Ton en Annette van Riele (Grand Café Public)
Hap is een gespecialiseerde horeca makelaar. Jeroen heeft een hele mooie locatie voor ons gevonden, waar wij nu 2 jaar ons restaurant met veel plezier runnen. Hij heeft verstand van de markt en geeft een eerlijk advies.
Hermanus Bloemen
De horecamakelaar met een persoonlijke benadering. Zelfs een wiegje cadeau gekregen voor ons eerste kindje. Mijn horecazaak gekocht van en verkocht met HAP.
Lotte Berkelmans
Previous slide
Next slide
Uw horecapand verkopen in Noord-Holland?

HAP Horecamakelaardij helpt u graag met de verkoop van uw horecapand!

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?