/
Horecabedrijf verkopen
Wij regelen de complete verkoop van A tot Z!
/

Uw horecabedrijf verkopen?

U weet het zeker! U gaat uw horecabedrijf verkopen. Een gebeurtenis die niet regelmatig voorkomt. En daarom is een professionele én bovendien deskundige aanpak van groot belang! Want alleen zo kunt u optimaal rendement behalen met de verkoop van uw horecabedrijf.

Bij HAP Horecamakelaardij hebben wij alle expertise in huis om te zorgen voor een geslaagde verkoop van uw horecabedrijf. Wij regelen alles van A tot Z. Van de taxatie tot aan de brochures en bezichtigingen. 

Bovendien hebben wij de afgelopen jaren een breed relatienetwerk opgebouwd, waardoor wij uw horecabedrijf snel bij de juiste personen onder de aandacht brengen.

En dat alles op basis van “No Cure, No Pay”.

Dus: snel, vakkundig en zorgeloos uw horecabedrijf verkopen? Wij helpen u graag met de verkoop van uw horecabedrijf! 

Wij regelen alles van A tot Z voor u!

/

Waarom HAP Horecamakelaardij?

Wij werken landelijk vanuit
drie regiokantoren

Meer dan 20
jaar ervaring

Wij opereren landelijk

No cure no pay

Onafhankelijke dealmaker

Een groot netwerk

To the point
object informatie

Betrokken, integer
en flexibel

/

Wij hebben een groot netwerk voor de verkoop van uw horeca!

Wij maken gebruik van een groot netwerk om uw horecabedrijf te verkopen. En beschikken over een database met een groot aantal mogelijk potentiële kopers. Zo kunnen wij uw horecapand snel bij de juiste mensen introduceren.

Bij de verkoop zorgen wij dat uw horecabedrijf goed op de kaart wordt gezet, zowel landelijk als lokaal. Want alleen zo kunnen wij een groot publiek bereiken. Dit doen wij door het plaatsen van uw horecabedrijf op diverse horeca verkoop sites en natuurlijk op onze eigen website!

Is er een potentiële koper gevonden? Dan brengen wij u met hem in contact, zodat het verkopen een stuk makkelijker wordt.

/

Hotel verkopen

Staat u op het punt om uw hotel te verkopen? Wij van HAP Horecamakelaardij hebben meer dan 20 jaar ervaring als het gaat om de verkoop van uw hotel of andere horecagelegenheid. En kunnen voor u bemiddelen bij de verkoop in heel Nederland.

Wij hebben een ruim netwerk van potentiële kopers, waardoor wij uw hotel snel aan de juiste mensen kunnen voorleggen.

Als dé horecamakelaar in Nederland helpen wij u graag bij de bemiddeling en geven u advies over de verkoop van uw hotel. Wij werken altijd op basis van ‘no cure, no pay’.

/

Direct uw horecabedrijf verkopen?

HAP Horecamakelaardij is dé horecamakelaar in uw regio en helpt u graag verder!

/

Checklist bij verkoop van uw horecapand

Als u uw horecabedrijf gaat verkopen is het fijn om te weten waar u op moet letten bij de verkoop. 

U kunt denken aan het beëindigen of wijzigen van lidmaatschappen en leasecontracten, maar bijvoorbeeld ook vergunningen bij de gemeente, de overeenkomsten met leveranciers en bouwers en ook het wijzigen van de inschrijving in het handelsregister bij de KvK.

Wij hebben een checklist voor u opgesteld, zodat u in één oogopslag kunt zien aan welke dingen u moet denken bij het verkopen van uw horecagelegenheid.

/

Restaurant verkopen

Een restaurant verkopen? Wat komt daar allemaal bij kijken? Wat moet geregeld worden? Is het verstandig om een horecamakelaar in de handen te nemen? Dit is zeker het overwegen waard. Wij hebben naast de ruime ervaring, ook een groot netwerk binnen de horecabranche.

Het pluspunt van een samenwerking met HAP Horecamakelaardij als het gaat om de verkoop van uw restaurant, is dat wij bekend zijn binnen de horecabranche, kennis van de markt hebben én wij de afgelopen jaren al veel bemiddelingen met succes hebben afgerond.

Wij weten wat het belang is in het proces van de verkoop van uw restaurant en waar de prioriteiten liggen. Naast een goede prijs voor uw horecabedrijf is het ook prettig als het traject en verkooponderhandelingen op een goede én professionele manier verlopen. Dat u met een tevreden gevoel terugkijkt op de verkoop van uw restaurant.

Zoekt u een partij die u begeleidt bij de verkoop van uw restaurant? Neem dan contact met ons op!

/

Discrete verkoop horeca

Vaak wordt ons gevraagd of al het aanbod online staat op onze website. Dit is niet het geval. Ons netwerk speelt hierin een grote rol. En dit ook de reden dat niet alle horecazaken online komen. Heeft de markt in de gaten dat er een horecazaak in de verkoop gaat, dan kan de verkoop heel snel gaan.

Dit is één van de redenen dat het belangrijk is om ingeschreven te staan bij Hap-makelaardij. Zijn uw verkoop wensen bij ons bekend, dan kunnen wij met u samen zoeken naar een geïnteresseerde partij.

Het voordeel van de koper:
Een koper die bij ons bekend is kan, voordat het pand de markt op gaat, geïnformeerd worden over de panden die in verkoop gaan. Aangezien wij op de hoogte zijn van alle wensen, is het mogelijk om een heel gericht aanbod te bieden aan de koper. Hoe beter wij de wensen in kaarten hebben, hoe beter we kunnen informeren.

Het voordeel van de verkoper:
Discrete verkoop zorgt ervoor dat u niet alle potentiële kopers over de vloer krijgt. Het nadeel is echter dat een ‘gewone verkoop’ vaak het hoogste verkoopbedrag ontvangt vanuit verkoop. Het is dus goed om samen met de horecamakelaar af te stemmen of discrete verkoop interessant is of niet.

Het komt voor dat een verkoper kiest om te starten met discrete verkoop, maar uiteindelijk blijkt dat dit niet geleid heeft tot verkoop. Het vervolg is om over de stappen naar reguliere verkoop.

Goed om te weten is dat wij onze naam niet koppelen aan de bedrijfsnaam van de horecazaak die in de verkoop gaat. Hiermee voorkomen we dat Google een link legt tussen onze activiteiten.

‘Ik wil gebruik maken van discrete verkoop. Mogelijk dat anders mijn gasten of personeel nu al weg blijven, zodra verkoop bekend wordt’.

Gelukkig blijkt dit meestal niet zo te gaan. Gasten en personeel hebben waarschijnlijk alle begrip voor de situatie en vinden het prettiger als u open en transparant blijft.

Ontvangt u in uw horeca bijvoorbeeld veel bruiloften die al gepland staan of andere feesten. Dan is het goed om even af te stemmen hoe de verkoop planning eruit gaat zien met de horecamakelaar. Zo kunt u de verkoop goed starten en komt het bruidspaar niet voor onverwachte zaken te staan.

/

Het traject om uw horecazaak te verkopen

DEen horecazaak verkopen verloopt nooit op dezelfde manier. Bij de één gaat de verkoop zonder problemen, terwijl bij de ander er allerlei problemen voorbij komen tijdens de verkoop. Ook al verschillen de verkoopprocessen onderling, in grote lijnen ziet de verkoop er als volgt uit:

Kennismaking

Vanuit Hap Horecamakelaardij komen we langs voor een kennismaking. We vragen u naar de belangrijkste gegevens die van belang zijn voor de verkoop van uw horecazaak.

Vervolgens stellen we een plan van aanpak op voor het verkoopproces en worden de afspraken vastgelegd in een opdracht tot dienstverlening.

Waardebepaling / vraagprijs

Op basis van alle gegevens met betrekking tot uw horecazaak stellen wij een waardebepaling op. Deze waarde is het uitgangspunt voor de verkoopprijs.

In overleg met u wordt de verkoopprijs vastgesteld en gaat Horeca Advies Partners uw bedrijf voorleggen aan de markt.

Presentatie

Een eerste indruk is het belangrijkste. Daarom stellen we een brochure samen die gebruikt kan worden voor geïnteresseerden.

Uw horecazaak zetten we ook op onze website en andere veelbekeken websites. Wilt u uw horecazaak nog niet in de openbare verkoop, dan is discrete koop een mogelijke optie.

Match

Het netwerk van Hap-makelaardij is erg belangrijk bij de verkoop van een horecazaak. Een koper is vaak dichterbij dan we soms denken.

Het is mogelijk dat een aanstaande koper van de zaak al bekend is (bij u) of ingeschreven staat in onze database. Onze missie is uiteindelijk om uw horecazaak onder de aandacht te brengen én het vinden van een geschikte koper.

Bezichtigingen

Vanuit Hap-makelaardij organiseren wij de bezichtigingen. De potentiële kopers ontvangen alle informatie van de horecazaak en over het verkooptraject.

Wij blijven in contact met u en uw potentiële kopers.

Verkoop

Met de uiteindelijke koper gaan wij het verkoop onderhandelingstraject in.

Na een mondelinge overeenstemming worden alle afspraken schriftelijk vastgelegd in een koopovereenkomst.

Levering

Tot aan de overdracht onderhouden wij contact met de koper. We letten erop dat alle afspraken worden nagekomen door de koper voor de overdracht, inclusief eventuele ontbindende voorwaarden.

Uiteindelijk wordt de koop afgerond met de oplevering waarin alle zaken zijn vastgelegd. We zorgen voor een betrouwbare betalingswijze via onze derdenrekening.

/

Dé horeca verkopen makelaar in Nederland!

Als u uw horecabedrijf wilt verkopen, dan komt daar best veel bij kijken. Onderwerpen waar u dagelijks wellicht niet mee te maken krijgt. HAP Horecamakelaardij is een deskundige makelaar als het gaat om de verkoop van beleggingspanden en bedrijfsovernames.

Met een team van 5 makelaars, die zich maximaal inzetten, zorgen wij voor een snelle verkoop van uw horeca en ook nog eens voor de beste prijs. Wij hebben veel kennis en ervaring in huis, waardoor wij u altijd op de juiste manier kunnen begeleiden gedurende de verkoop. Van het begin tot aan het eind van het verkooptraject staan wij u bij.

Met drie regiokantoren, verdeeld over heel Nederland, is er altijd een makelaar van HAP Horeca die de verkoop van uw horecagelegenheid kan verzorgen.

Zoekt u een professionele horeca makelaar voor de verkoop van uw hotel, restaurant of andere horecagelegenheid? Wij staan u graag bij als deskundig horeca makelaar.

/

Horecabedrijf in de stille verkoop

U overweegt om uw horeca te verkopen, maar wilt u niet dat dit overal bekend wordt? Gaat uw voorkeur er naar uit om alleen de doelgroep te informeren die echt belangstelling heeft? 

Of heeft u wellicht geen spoed om te verkopen? Dan kunt u ervoor kiezen om uw horeca in de stille verkoop aan te bieden.

Onze makelaars maken de verkoop, in overleg met u, alleen bekend bij potentiële klanten uit onze eigen netwerk. Heeft uw voorkeur om de horeca in stille verkoop aan te bieden, dan wordt uw horecabedrijf bijvoorbeeld ook niet op websites geplaatst, zoals Funda in Business of onze eigen website.

/

Uw horecabedrijf verkopen, bijvoorbeeld een hotel

Wilt u uw hotel verkopen? En gaat uw voorkeur uit naar een eerlijke en onopvallende verkoop voor uw horecagelegenheid? De makelaars van HAP Horecamakelaardij kunnen u daarbij helpen. Wie de meest geschikte koper is verschilt natuurlijk per verkoop. Samen bekijken we ons netwerk voor een passende partij. Dit kan voor de exploitatie én de verkoop van uw hotel.

Het volledige verkoopproces van uw hotel nemen wij uit handen. En doorlopen de volgende stappen bij de verkoop van uw hotel:

Zo kunt u zich blijven concentreren op uw onderneming. Onze makelaars zorgen ervoor dat uw hotel volgens afspraak wordt verkocht.

/

Uw horeca verkoop van A tot Z geregeld

Wilt u uw horecabedrijf verkopen in samenwerking met HAP Horecamakelaardij? U wordt ontzorgt tijdens het gehele verkoopproces. Wij regelen de verkoop van uw horeca van A tot Z! Denk hierbij aan het opmaken van brochures, waardebepaling van uw pand én de bezichtigingen.

De makelaars van HAP Horecamakelaardij kennen de horecamarkt én weten door jarenlange ervaringen hoe zij het beste het verkoopproces van uw horecabedrijf moeten aangaan. Op korte termijn op de juiste manier uw horecapand verkopen? Schakel HAP Horecamakelaardij in!

/

Meest gestelde vragen over een horecabedrijf verkopen

Het verkopen van een horecabedrijf tijdens COVID-19 hoeft zeker niet lastig te zijn. Het afgelopen jaar is het aanbod beschikbare bedrijven sterk afgenomen. Dit werd hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de stevige steunmaatregelen.

Maar desondanks blijven veel toetreders actief en zien wij het aanbod toenemen. COVID-19 hoeft dus geen reden te zijn om de verkoop van uw horecapand te stagneren.

Omdat het aantal transacties is teruggelopen, is het lastiger om te kunnen bepalen wat COVID-19 met de prijs van de bedrijven heeft gedaan.

Zeker is dat bestaande ondernemers de “pijn” van COVID-19 reeds hebben genomen. Dat in combinatie met de afname van beschikbare bedrijven maakt dat er nog redelijk normale prijzen worden betaald voor horecabedrijven.

Wilt u direct uw horecabedrijf verkopen? Neem contact met ons op!

Wilt u uw horecabedrijf verkopen? HAP-horecamakelaardij helpt u graag op weg. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek leggen we graag alle ins en outs uit omtrent ons verkoopproces.

Wij nemen de complete verkoop van A tot Z uit handen. U kunt denken aan het doen van een waardebepaling en het samenstellen van een brochure. Maar bijvoorbeeld ook het verzorgen van bezichtigingen. Wij hebben alle kennis en kunde in huis om u op een passende wijze bij te staan. Meer informatie over de verkoop van uw horeca vindt u hier.

Wilt u al direct weten waar u rekening mee moet houden bij de verkoop van uw horecabedrijf? Wij hebben een handige checklist voor verkoop, zo weet u waar u allemaal op moet letten.

/

Wat vinden klanten?

Jeroen is een echte vakman. Hij werkt adequaat en is overal van op de hoogte.
Zijn all round kennis komt goed te pas bij het opstellen van ingewikkelde contracten.
Zo maakt hij ook dit onderdeel van het proces begrijpelijk voor iedereen.
Theo Miedema (Haven van Zandvoort)
HAP Horecamakelaardij kan ik zeker aanraden. Ze zijn flexibel, eerlijk en denken met je mee.
Atacan Uslu (Corendon Hotels & Resorts)
Ik had allerlei vragen rondom het ondernemen op een strand. Had HAP Horecamakelaardij niet direct een antwoord, dan gingen ze erachteraan. Adequaat en zeer prettig!
Wessel Teune (Beachclub Nius)
De communicatie is kort en bondig. Jeroen Pontenagel is makkelijk bereikbaar en heeft een flexibele instelling. Zeer prettig voor drukke ondernemers!
Aagtje Docter (Beachclub No5)
Op aanraden van een collega-ondernemer kwamen we terecht bij Jeroen Pontenagel van HAP Horecamakelaardij. Jeroen is een bekende uit de Zwolse horeca en had de verkoop van die bewuste ondernemer ook succesvol begeleid. Het gevoel was meteen goed, dus we hebben niet verder gezocht!
Ton en Annette van Riele (Grand Café Public)
Hap is een gespecialiseerde horeca makelaar. Jeroen heeft een hele mooie locatie voor ons gevonden, waar wij nu 2 jaar ons restaurant met veel plezier runnen. Hij heeft verstand van de markt en geeft een eerlijk advies.
Hermanus Bloemen
De horecamakelaar met een persoonlijke benadering. Zelfs een wiegje cadeau gekregen voor ons eerste kindje. Mijn horecazaak gekocht van en verkocht met HAP.
Lotte Berkelmans
Previous slide
Next slide
Een verduidelijkend adviesgesprek met één van onze makelaars?

Geheel vrijblijvend en kosteloos een oriënterend gesprek met u over de mogelijkheden voor het verkopen van uw horecabedrijf.

Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?