/
Gevolgen voor de horeca
HAP staat voor u klaar!
/

Gevolgen corona voor horeca en recreatie lang voelbaar

Een sector die jaar op jaar groeide is abrupt tot stilstand gekomen. Restaurants, cafés, dagrecreatiebedrijven en fitnessbedrijven zijn verplicht gesloten. Ook vakantieparken en hotels zijn veelal gesloten door noodverordeningen of een te lage bezettingsgraad. Thuisbezorgrestaurants lijken de dans te kunnen ontspringen en laten een stijgende omzet zien.

Onzekerheid blijft tot maatregelen versoepelen

Doordat het kabinet de coronamaatregelen gefaseerd zal afbouwen, is de verwachting dat locaties waar mensen in grote groepen samenkomen als laatste kunnen openen. Reisorganisaties, hotels, restaurants en vakantiecentra zullen daardoor pas later herstellen. Ook de beperkte zakelijke bestedingen in restaurants, hotels en events hebben forse impact. Het opnieuw inplannen van zakelijke activiteiten kost tijd en zal deels pas na de zomer worden opgepakt.

Daarnaast is de kans groot dat bedrijven minder gaan besteden als gevolg van noodzakelijke kostenreductie. Het internationale toerisme zal met ruim 20 procent dalen in 2020 en enige tijd kosten om volledig te herstellen. Rabobank verwacht hier een vertragend effect en pas een volledig herstel na 2021.

Klik hier voor het hele artikel van de Rabobank.

U kunt ons bellen op +31 (0)85 – 760 02 29 of e-mailen via info@hap-horecamakelaardij.nl.

Direct een afspraak maken?
Open chat
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?