Download plattegrond begane grond
Download plattegrond kelder

Omschrijving

Uniek horecapaviljoen op een briljante locatie

De overname betreft een perceel grond, grootte 1263m2, alsmede de zich daarop bevindende opstallen, omvattende een paviljoen met BVO van ca. 580m2 binnen en 400m2 buiten, deels gelegen op een pier in het water.

Het Floriade Paviljoen
Dit bijzondere pand is in 2002 onder architectuur gebouwd voor de Floriade tentoonstelling en is gelegen aan de rand van het Haarlemmermeerse Bos en staat op een kunstmatig schiereiland in het water.

De locatie, de markante bouwstijl die het pand een magische uitstraling geeft de ligging aan de rand van het bos en direct aan het water, het enorme terras en het adembenemende uitzicht vanuit het pand maken dit object tot een uitzonderlijk en zeldzaam aanbod.

Adres:                   Paviljoenlaan 1 –  2131 LZ Hoofddorp
Oppervlakte:        580m2 binnen, 400m2 buiten

Bereikbaarheid:
Zowel per auto, fiets of openbaar vervoer is de locatie uitstekend bereikbaar. Direct naast het pand ligt een grote parkeerplaatsen, op hele drukke dagen kan gebruik worden gemaakt van een groot geasfalteerd terrein aan de Paviljoenlaan.

In het Haarlemmermeerse Bos worden jaarlijks meerdere (grote) festivals georganiseerd waarvan het wereldberoemde Mysteryland met ruim 100.000 bezoekers van verschillende nationaliteiten verdeeld over drie dagen de grootste is.

Haarlemmermeerse bos en Groene Weelde.
Het Haarlemmermeerse Bos ligt aan de N201 in de richting van Heemstede en Haarlem. Het Haarlemmermeerse Bos is een 115 hectare groot, parkachtig gebied ten noordwesten van Hoofddorp. Het bos is in de jaren 70 aangeplant waarna het in 1979 officieel voor het publiek is opengesteld en het zich tot een regionale trekpleister heeft ontwikkeld. Het gebied trekt jaarlijks ca. 2 miljoen bezoekers.
Het Floriade paviljoen is één van de “slechts” twee horecagelegenheden in het park.

Het water:
De grote waterplas in het Haarlemmermeerse Bos is in de jaren 1973-1977 ontstaan door winning van circa 3 miljoen m3 zand tot een diepte van circa 25 meter. Het oppervlak van de waterplas is ca. 25 hectare. Na beëindiging van de zandwinning in 1977 is het terrein rond deze waterplas ingericht als recreatiegebied annex stadspark van ca 115 ha groot.

Indeling:

  • Kelder 280m2
  • Begane grond 200m2
  • Vide 100m2
  • Overdekt terras ca. 200m2
  • Overige terrassen ca 200m2

De vide is bereikbaar via een grote stenen trappartij die midden in het pand is gelegen, een nieuwe eigenaar heeft echter de mogelijkheid om indien gewenst het pand naar eigen inzicht in te richten.

Installaties:
Meer informatie over de aanwezige installaties wordt gegeven in een uitvoerig informatiememorandum dat op verzoek beschikbaar is.

Bestemming :
Haarlemmermeerse bos en Groene Weelde, onherroepelijk verklaard op 22-6-2012. Bestemming horeca tot en met horecacategorie 3A.

Geschiedenis:
Het pand is in 2002 gebouwd als ontvangst/expositieruimte voor de Floriade, op de vide van het pand was een restaurant gevestigd van ca. 100m2. Al tijdens de bouw werd echter besloten dat het pand een permanent karakter zou krijgen, dit mede gezien het unieke architectonisch karakter en de uitzonderlijke ligging.

Tot eind 2017 was hier een restaurant gevestigd, na een korte maar felle inpandige brand, waarbij het restaurant grote schade heeft opgelopen, staat het pand al geruime tijd leeg. Het pand zelf en de installaties in de kelder hebben tijdens de brand echter geen schade opgelopen, de bouwkundige staat is dan ook uitstekend.

Na een lange periode van intensieve beraadslagingen heeft de gemeente Haarlemmermeer besloten het pand te verkopen.

Contactpersoon
Johan Jonk
info@hap-horecamakelaardij.nl
Tel. 06-1133 5308

Kenmerken

Aangeboden sinds Juli 2021
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bestemming Horeca
Soort bouw Bestaand
Oppervlakte 580 m2
Terras 400 m2
Ligging Landelijk aan waterplas Haarlemmermeerse bos

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@hap-horecamakelaardij.nl of klik op de oranje button.

Direct contact opnemen