Plattegrond Beachclub
Plattegrond Kiosk en huisjes
Download Brochure

Strandpaviljoen op Texel

Een sfeervol ingericht paviljoen op het stand van Texel

Oppervlakten   
Horeca: 238m2
Terras:  255m2
Frontbreedte: 28 meter
Reclameuitingen:   Vlaggen op en aan het strand en op het paviljoen.

Ligging:
Het paviljoen is gelegen op het Noordzeestrand, ongeveer 1 km. vanaf de badplaats de Koog op een uitstekende ligging.  Dit paviljoen ligt direct aan één van de strandafgangen van de achtergelegen camping. Op het strand liggen nog enkele andere paviljoens en een surfschool. De badplaats de Koog heeft diverse winkels voor dagelijkse levensbehoeften, horecagelegenheden en verblijfs- accommodaties zoals bungalowparken, campings, appartementencomplexen en hotels.

Objectomschrijving:
Een strandpaviljoen met een jaarrond exploitatie, het bedrijf is warm en bijzonder sfeervol ingericht met behulp van een binnenhuisarchitect. De onderneming onderscheidt zich met name door de vele evenementen die jaarlijks worden georganiseerd zoals filmvoorstellingen op het strand. Beachclub Texel heeft een vaste kern van trouwe medewerkers die het bedrijf van binnen en buiten kennen.

Pachtgegevens:
Het paviljoen staat – volgens het kadastraal uittreksel – op grond van de Staat. De Gemeente Texel heeft van de minister van verkeer en waterstaat een vergunning verkregen om op gedeelten hiervan seizoensgebonden werken voor recreatieve doeleinden te hebben. De gemeente Texel geeft op haar beurt, voor delen van het Noordzeestrand een jaarovereenkomst af om hierop een strandpaviljoen met terras, kiosk en strandhuisjes te plaatsen.

De huidige eigenaar beschikt over een dergelijke vergunning welke loopt van 2023 tot en met 2032 en die recht geeft op het plaatsen, in stand houden, exploiteren en verwijderen van onderstaande voorzieningen:

  • 1 paviljoen van 288m2, noordzijde paal 19,5
  • 1 terras van 216m2, zuidzijde paal 19,5
  • 20 strandhuisjes, noordzijde paal 19,5
  • 1 kiosk van 41.4m2, noordzijde paal 19,5

Capaciteit:
Binnen ca. 125 zitplaatsen
Buiten ca. 120 zitplaatsen

Oppervlakten: m2
Restaurant met serre: 167
Keuken: 34
Magazijn/opslag: 5
Sanitair: 13
Personeelsruimte: 14
Koel/vriesruimte:   5
Terras: 255

Doelgroep:
Strandbezoekers, feesten en partijen en een deel zakelijke markt, daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd

Openingstijden:
365 dagen per jaar van 10.00 in de ochtend tot 10.00 in de avond, de kiosk kent afwijkende openingstijden.

Bereikbaarheid:
Het paviljoen is bereikbaar via een pad vanaf de Ruijslaan, door het bos en de duinen naar het strand en vanaf het Noordzeestrand zelf. Het object is tevens bereikbaar vanaf de achtergelegen duincamping “Kogerstrand”. Een verhard pad, bovenop de duinen, maakt het mogelijk dat ook mindervaliden het paviljoen kunnen bereiken.

Parkeren:
Geen parkeermogelijkheden, anders dan op het parkeerterrein bij de ingang van de achtergelegen camping, of elders in de badplaats. Op heel Texel kunnen Texelaars en toeristen parkeren met het zogenaamde “Texel e-vignet”. Met dit digitale vignet kan men in alle dorpen en bij alle strandslagen ‘gratis’ parkeren. Het e-vignet is online eenvoudig aan te schaffen voor een jaar, week of dag. Zie www.texelvignet.nl Kenteken invullen, periode kiezen en betalen.

Geschiedenis:
Het paviljoen werd tot voor een paar jaar geleden jaarlijks op- en afgebouwd, door de huidige eigenaar is het jaarrond in gebruik genomen.

Reden van verkoop:
De huidige uitbater is eigenaar van meerdere strandexploitaties en heeft besloten zich te concentreren op een van zijn andere exploitaties aan de vaste wal.

Bouwaard:
Het huidige paviljoen bestaat uit een in goede staat verkerend, van origine demontabel strandpaviljoen, opgebouwd uit een 6-tal containers met aangebouwde serre voorzien van kunststof raamkozijnen en bezet met isolerende beglazing. De buitenzijde is betimmerd met houten delen. De dakbedekking van de containers bestaat uit bitumineuze dakbedekking, de serre is gedekt met plaatmateriaal waarover een geïsoleerde damwand-profielplaat. Het geheel staat op houten funderingspalen welke ca. 9 meter de grond in zijn geboord. Op ca. 1,5 tot 2 meter hoogte is de houten begane grondvloer aangebracht op stalen balken.

Juridische informatie:
Rechtsvorm: Besloten Vennootschap.
Transactievorm: Activa/Passiva, alleen de activa worden verkocht.
Drank en Horecawet: Afgegeven april 2023.
Gebruiksovereenkomst strand: Afgegeven april 2023
Brandveiligheid: Rapport aanwezig.
Brouwerijverplichtingen: geen, alleen bruikleen
Speelautomatenverplichtingen: NVT
Huur/ bruikleenovereenkomst: Alle inventaris is in eigendom
Watervergunning : Aanwezig
Inrichtingseisen: Het geheel voldoet volgens opgave van de eigenaar aan alle gestelde eisen.
Personeel: Er zijn medewerkers in dienst die dienen te worden overgenomen.
Vetput :  ja

Financiële informatie
Vraagprijs: € op aanvraag
Betreft het opstalrecht conform de huurovereenkomst van de grond en de zich daarop bevindende opstallen alsmede de hierin thans gevoerde exploitatie van Beachclub Texel omvattende de bedrijfsinrichting, inventaris, handels/domeinnaam en de goodwill.
Daarnaast een verkoopkiosk, ventvergunning en de verhuur van 20 strandhuisjes.
De huurprijs van de grond bedraagt ca. € 8.000,- per jaar.
Aanvaarding: In overleg.
Voorbehoud: Gunning eigenaren.

Dit object wordt u aangeboden door Horeca Advies Partners in collegiale samenwerking met Makelaardij Texel Vastgoed.
Contactpersonen
Horeca Advies Partners
Johan Jonk

Texel Vastgoed
Joost Coutinho

Kenmerken

Vraagprijs Horecabedrijfspand Op aanvraag
Aangeboden sinds Juni 2023
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bestemming Horeca
Soort bouw Paviljoen
Zitplaatsen binnen 150
Zitplaatsen terras 120

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@horecaadviespartners.nl of klik op de oranje button.

Direct contact opnemen
Direct contact opnemen