Download plattegrond
Download brochure

Omschrijving

Algemeen
Het duingebied is een beschermd natuurmonument en bij de Europese Commissie aangemeld als Habitatrichtlijngebied. Daarmee geniet het bescherming volgens de Europese regelgeving. Rust, ruimte en natuur zijn de voornaamste kernwaarden van dit gebied. Om dit te waarborgen is enkel wandelen toegestaan. Ook mag buiten de paden overal worden gewandeld. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn met 3400 hectare een van de grootste aaneengesloten wandelgebieden van Nederland. De Amsterdamse Waterleidingduinen trekken jaarlijks rond de miljoen bezoekers. Het is daarmee een van de best bezochte attracties van Nederland.

Het gebied heeft vier hoofdingangen. Bij drie daarvan is een horecagelegenheid.

  • Panneland in Vogelenzang: Vogelenzangseduinweg 2
  • De Oase in Vogelenzang: Eerste Leijweg 2; hier bevindt zich het bezoekerscentrum De Oranjekom
  • Zandvoortselaan in Zandvoort: Zandvoortselaan 130
  • De Zilk in De Zilk: Joppeweg 1

Ligging
Bij de ingang van het natuurgebied naast het bezoekerscentrum.

Omschrijving
Klassiek pannenkoekrestaurant met een rustieke uitstraling, er is een groot terras, speelweide met speelattributen en diverse paardenboxen

Concept : Pannenkoekenrestaurant

Doelgroep : Toeristen, wandelaars, scholieren, ruiters te paard en dagjesmensen

Capaciteit : Binnen 60 zitplaatsen*, BVO binnen 100m2

Terras 100 zitplaatsen*, bvo buiten 1500m2
* Geen rekening houdend met tijdelijke beperkingen wegens Coronamaatregelen

Historie:
De moeder van de huidige exploitant is hier ruim 30 jaar geleden begonnen. Eind 2017 is de exploitatie van het restaurant overgenomen door haar zoon. De huidige exploitant kampt met een schuldenlast uit het verleden (aangegaan om te investeren in het restaurant). Hoewel de exploitatie de afgelopen jaren rendabel is geweest, zag de huidige exploitant – zeker toen de Coronamaatregelen leidden tot een acute sluiting van het restaurant – onvoldoende perspectief om deze schuldenlast tijdig weg te kunnen werken en te blijven voldoen aan de (doorlopende) verplichtingen. Vandaar dat hij zich genoodzaakt heeft gezien het faillissement aan te vragen

Bijzonderheden:
Aantrekkelijke overnamesom, fantastische plek, grote speeltuin, ideale plek voor paardenliefhebbers, er zijn zelfs Paardenboxen.

Bereikbaarheid: Uitstekend bereikbaar, zowel met openbaar vervoer, fiets, auto of te paard.
Installaties : Het betreft de verhuur van een casco ruimte met nutsaansluitingen (gas/water/elektra) gebaseerd op de huidige capaciteit tot aan de betreffende nutsmeter.
Parkeren : Voldoende parkeergelegenheid (betaald)
Bestemming: Volgens opgaaf van Ruimtelijkeplannen en/of gemeente Ardenhout is bestemmingsplan “NL.IMRO.0377.AE2012-va05 van toepassing. De enkelbestemming betreft ”horeca-2”. Voor meer informatie wordt verwezen naar de bijlage.

Bijzonderheden:
De bestaande onderneming (eenmanszaak) verkeert in staat van faillissement, de verkoop vindt plaats “as is” en zonder garanties. Verkocht wordt in elk geval de losse inventaris, bedrijfsmiddelen en de lopende huurovereenkomst. Voor zover de overnemende partij dit wenst, bestaat eveneens de mogelijkheid van (gedeeltelijke) overname van personeel en andere lopende overeenkomsten (zoals huurovereenkomsten t.a.v. bedrijfsmiddelen en handelsrelaties met leveranciers.

Juridische informatie
Rechtsvorm:   Eenmanszaak
Drank- en Horecawet:  De nieuwe ondernemer zal een vergunningen moeten aanvragen, er is een lopende vergunning aanwezig die vanuit het verleden  geregistreerd is op naam van de moeder van huidige exploitant.
Terrasvergunning:      N.V.T. (terras is op eigen gehuurd terrein)
Wet milieubeheer:      De melding in het kader van de AMvB  Horecabedrijven is gedaan. De  inrichting valt onder  de werking van het nieuwe Besluit Horeca, Recreatie en Sport.
Vetput:   Er is een vetvangput aanwezig.
Woning in bruikleen:  Naast het restaurantgebouw bevindt zich een apart gebouw dat  onderdeel uitmaakt van het gehuurde en al tientallen jaren door de  moeder van de huidige exploitant feitelijk wordt gebruikt als woonhuis  met (stilzwijgende) instemming van de gemeente (gelet op  bestemmingsplan) en verhuurder. De doorstarter  zal hierover desgewenst nadere afspraken met de bewoonster en verhuurder  moeten maken.         
Brandveiligheid:   Elk jaar inspectie geweest. Nooit problemen gehad
Brouwerijverplichtingen:Er zijn geen brouwerijverplichtingen van toepassing.
Speelautomatenverplichting: Er is geen speelautomatenverplichting van toepassing.
Bruikleenovereenkomst:     Bruikleen overeenkomst met bierbrouwerij   Veltins  (tapinstallatie) en koffieleverancier Smit & Dorlas (koffiemachines en koffieservies)
Inrichtingseisen:  Het bedrijf voldoet volgens opgave van de opdrachtgever  aan de gestelde inrichtingseisen conform de Drank en  Horecawet. Wel dient de vloer van de keuken te worden  vernieuwd (tegels)
Personeel:   Er is geen personeel in dienst dat conform de wet (Artikel  7:662 BW e.v.) dient te worden overgenomen. Indien gewenst behoort de overname van personeel wel tot de mogelijkheden.

F

HAP Horecamakelaardij
+31(0)85 760 0229
info@hap-horecamakelaardij.nl
 
CONTACTPERSOON

Johan Jonk
johan@hap-horecamakelaardij.nl
+31(0)6 1133 5308

Kenmerken

Huurprijs bedrijfspand VERHUURD
Juni 2020
Aanvaarding In overleg
Bestemming Horeca- 2
Huidig Pannenkoekenrestaurant
Oppervlakte 100m2 binnen, 1500 meter terras
Aantal bouwlagen
Ligging Gelegen aan natuurpark

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@hap-horecamakelaardij.nl of klik op de oranje button.

Direct contact opnemen
Direct contact opnemen