Download plattegrond
Download brochure

Slechts bij wijze van uitzondering komt zo’n mooi, statig en indrukwekkend horecapand vrij!

Gelegen in het prachtige historische centrum van Leeuwarden, aan het Gouverneursplein. Het Gouverneursplein is de afgelopen jaren getransformeerd tot een echt horecaplein met diverse toonaangevende horecabedrijven. De stad huisvest diverse grote bedrijven en publieke instellingen. Daarnaast zijn hier enkele hogescholen gevestigd. De binnenstad van Leeuwarden wordt beschermd door een historische stadsgracht. De statige gebouwen in de binnenstad geven een historisch en authentiek gevoel. Het aanbod horecabedrijven in Leeuwarden is groot en divers.

Omschrijving:
Het historische gebouw dateert uit 1680 en 1775. Het pand heeft een monumentale en statige uitstraling. Het gebouw omvat een ruime kelder, begane grond / Bel etage, verdieping en zolder etage (opslag). De kelder is in gebruik als opslag en (wijn)kelder. Tevens zijn hier de keurige gescheiden dames- en herentoiletten gesitueerd. Voor het gebouw is een ruim terras gelegen. Middels de statige trap, die van twee zijden te betreden is, komt men in de hal met, aan de linkerzijde toegang tot het restaurant en aan de rechterzijde toegang tot een besloten verkoopruimte aan de voorzijde, hier staat een volledig geoutilleerde bar en er is een directe toegang tot een tweede verkoopruimte (rechts achterin het gebouw). Alle ruimten zijn geschikt voor de restaurantexploitatie, maar kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt.

Op de eerste verdieping zijn drie verschillende ruimten (kleine zaal, grote zaal en keuken). Uitstekend te gebruiken als restaurant maar ook voor feesten, partijen, bruiloften of bijeenkomsten geschikt.

Concept:
De locatie leent zich uitstekend voor een groot aantal horecaconcepten van laagdrempelig tot luxe.

Capaciteit:
Terras: circa 50 zitplaatsen; Begane grond: circa 100 zitplaatsen; Grote zaal: circa 75 gasten; Kleine zaal: circa 20 gasten. De kelder is circa 100 vierkante meter. De Bel etage en de eerste verdieping bemeten beide ruim 200 vierkante meter.

Verkoop/Verhuur:
Huurprijs registergoed:                   € 79.000,= excl. BTW per jaar
Overname inventaris:                       N.o.t.k. Vraag uw contactpersoon om meer informatie.

Aanvaarding: In overleg
Voorbehoud: Goedkeuring eigenaar/verhuurder.
Referentienummer: B100294

Meer informatie wordt verstrekt in een gesprek met de contactpersoon van dit object.

HAP Horecamakelaardij
+31(0)85 760 0229
info@hap-horecamakelaardij.nl

CONTACTPERSOON
Jeroen Pontenagel
jeroen@hap-horecamakelaardij.nl

360 graden foto

Kenmerken

Huurprijs per jaar € 79.000,=
Aangeboden sinds maart 2022
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bestemming Horeca
Soort bouw Bestaand
Oppervlakte circa 500 m² (kelder, Bel etage en eerste verdieping)
Aantal bouwlagen 4

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@hap-horecamakelaardij.nl of klik op de oranje button.

Direct contact opnemen