Download plattegrond
Download plattegrond

Cafetaria-restaurant in Opmeer

Algemene gegevens
Oppervlakte: Totaal 2300m², 330m² horeca
Kadastrale kenmerken:    Opmeer, sectie T, Nummer 413 – 14 are,74ca en Opmeer, sectie T, nummer 466 – 9 are, 10 ca
Frontbreedte:    ± 35 meter.

Ligging:    Opmeer is een plaats in Noord-Holland, West-Friesland, tussen de Noordzee en IJsselmeer in.  De Pyramide ligt aan de rand van Opmeer en grenst enerzijds aan het buitengebied en anderzijds aan een aanpalend bedrijventerrein. Het ligt aan de entree van recreatiepark West Friesland.

Opmeer  
De gemeente telt ruim 11.000 inwoners. Opmeer ligt op een steenworp afstand van de gemeente Heerhugowaard en Alkmaar. De gemeente bestaat uit diverse dorpskernen, een daarvan is Spanbroek de grootste met 2.000 inwoners.
De gemeente Opmeer heeft een agrarisch karakter met karakteristieke stolpboerderijen en kenmerkt zich vooral door ruimte, rust en groen. Opmeer wil dit graag in stand houden maar biedt ook ruimte aan innovatie en ontwikkeling op woon en werkgebied.
In Opmeer wordt veel georganiseerd voor en door de inwoners. Het grote vrijwilligerslegioen zet zich in voor verenigingen, adviesraden en jaarlijkse evenementen. Een van de grootste evenementen van de gemeente is de jaarlijkse open landbouwdag.

De gemeente Opmeer is rijk aan historische en archeologische bezienswaardigheden zoals molens, oude kadedijken en historische gebouwen, maar biedt ook nieuwe sport- en recreatieterreinen en nieuwbouw, waarbij duurzaamheid voorop staat.
Opmeer zoekt nadrukkelijk verbindingen met het beleid van West Friesland en Noord-Holland. De aanwezigheid en nabijheid van oude historische stadjes aan het IJsselmeer zoals Hoorn, Enkhuizen en Medemblik hebben een aanzuigende werking om ook dit deel van West Friesland te bezoeken.

Omschrijving Object
De cafetaria en de zalen aan de achterzijde hebben beiden een zelfstandig entree. Entree met ingang aan de rechterzijde, tochtsluis en ingang tot de horecabedrijfsruimten. Achterin de ruimte bevinden zich de toiletten met voorportaal en keuken. De keuken heeft een eigen ingang. Achter de bar is toegang tot de ruime kelder (stahoogte).

Het betreft een gecombineerd bedrijf met aan de voorzijde een cafetaria en aan de achterzijde een zaal en café-accommodatie.
Uniek aan het bedrijf is de mix van de cafetaria, het café en de zaal die los van elkaar uitstekend kunnen functioneren en ook deels een eigen doelgroep hebben.
Cafetaria    Via de entree is er directe toegang tot de verkoopruimten. De counter staat in verbinding met de open productieruimten en biedt toegang tot de links gelegen keuken en opslagruimten. Links voor in het object zijn de andere opslagruimten voorzien van een diensteningang. De snackbar heeft 26 zitplaatsen.
De zalen :    Via een separate ingang bereikbaar en ook via de centrale hal is de zaalruimte toegankelijk. De zaal is op te splitsen in meerdere ruimten. De indeling is afhankelijk van het gebruik en de vraag.
In de centrale hal bevinden zich de gescheiden dames- en herentoiletten (voorzien van een voorportaal).Aan de achterzijde van de zaal (rechts van de bar) is er toegang tot de centrale opslag- en keukenruimten. Hier bevinden zich ook de kantoor- en dienstruimten. Aan de linkerzijde is een aanbouw.
De grote zaal (178m²) heeft 250 zitplaatsen, de bar heeft een oppervlakte van 147m² en biedt 60 zitplaatsen.

Bereikbaarheid:    Uitstekend met auto (A7, N242 of N241), openbaar vervoer en fiets.

Installaties: 
Electrische installatie    Installatie met aardlekschakelaars en krachtstrooom
Warmwatervoorziening: Door middel van Boiler (150 liter, 2015)
Verwarming: 2 x ketels met radiatoren en vloerverwarming
Riolering: Aangesloten op openbaar riool
Luchtbehandeling: Mechanische ventilatie
Brandmelding: Aanwezig, doorschakeling meldkamer
Geintergreerd geluidssysteem: Aanwezig
Vetafscheiding: Aanwezig

Parkeren:    Gratis op eigen terrein, voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.
Historie    Het horecabedrijf is gestart in 1998. In 2003 is het bedrijf geheel verwoest door een brand, daarna is alles weer herbouwd.
Momenteel is het een uniek bedrijf met zowel een cafetaria, ruime zaal als een café accommodatie.
De cafetaria is licht en modern ingericht, de omzet is stabiel en neemt de laatste tijd zelfs toe.
Doelgroep    De doelgroep bestaat voornamelijk uit de particuliere en toeristische markt. Inwoners van Opmeer en omliggende dorpen, bezoekers van de naastgelegen camping en fietsers.
Openingstijden    Dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 22.00 uur,  het café kent ruimere openingstijden.
Bestemming:    Bestemmingsplan ‘NL.IMRO.0432.1115103-GU01
Terras:    Cafetaria heeft een terras met 50 zitplaatsen, Restaurant heeft ook een terras met 50 zitplaatsen.
Bijzonderheden:    Grote horecabedrijfsexploitatie met vele mogelijkheden.

Juridische informatie
Rechtsvorm: VOF.
Transactievorm:    Bij overname zullen de bestaande handelsschulden en-vorderingen voor rekening en risico van de huidige eigenaar blijven (een zogeheten activa/passiva transactie).
Drank- en Horecawet: Afgegeven 2003.
Terrasvergunning: Niet noodzakelijk
Brandveiligheid: Het bedrijf voldoet volgens de eigenaar aan alle gestelde eisen. Er is een gebruiksvergunning afgegeven.
Brouwerijverplichtingen: Er zijn geen brouwerijverplichtingen.
Speelautomatenverplichting: Er is geen speelautomatenverplichting van toepassing.
Huur/bruikleenovereenkomst: De inventaris is in eigendom, en bruikleen Brouwerij.
Inrichtingseisen: Het bedrijf voldoet volgens opgave van de opdrachtgever aan de gestelde inrichtingseisen conform de Drank en Horecawet.
Personeel:    Er is personeel in dienst dat conform de wet (Artikel 7:662 BW e.v.) dient te worden overgenomen. Een actueel overzicht is op verzoek beschikbaar.
Wet milieubeheer: De melding in het kader van de AMvB Horecabedrijven is gedaan. De inrichting valt onder de werking van het nieuwe Besluit Horeca, Recreatie en Sport. Er is een vetvangput aanwezig.

Verkoop/Verhuur  
Algemeen: Na een bezichtiging kunt u, indien opdrachtgever instemt, inzage krijgen in de omzetten en kosten van de afgelopen boekjaren.
Aanvaarding:in overleg

Voorbehoud:    Goedkeuring eigenaar/verhuurder

Kenmerken

Vraagprijs registergoed € 445.000,
Vraagprijs Exploitatie  € 95.000
Aangeboden sinds 2016
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bestemming Horeca
Soort bouw Bestaand
Oppervlakte 330m² horeca
Aantal bouwlagen 1
Adres Dreef 1 1716 VB  Opmeer
Ligging Aan de rand van het dorp Opmeer en Industrieterrein de Veken

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@hap-horecamakelaardij.nl of klik op de oranje button.

Direct contact opnemen