Download plattegrond
Download brochure
Download video

Omschrijving

Adres: Lingerzijde 69 te 1135 AN EDAM
Oppervlakte BVO: 582m2
Oppervlakte VVO: 396m2
Frontbreedte: 25 meter

Locatie en situering:
Samen met Volendam vormt Edam de gemeente Edam-Volendam. De stad telt ongeveer 7.060 inwoners. De gehele gemeente Edam-Volendam telde op 1 januari 2019 36.262 inwoners. Het historische stadje Edam ligt direct aan het Markermeer. Edam ontvangt het hele jaar door vele toeristen. De prachtige oude binnenstad staat vol met rijksmonumenten, heeft een druk bezochte jachthaven en vormt een belangrijke schakel in de watersport. In het centrum van de stad Edam. Wie aan Edam denkt, denkt vaak direct aan kaas. Maar Edam is méér dan kaas alleen. In dit authentieke dorpje aan het IJsselmeer vindt u ook knusse winkelstraatjes en gezellige terrasjes op nog geen half uur reizen van Amsterdam.

Ligging:
Midden in het historisch centrum van Edam aan doorgaand vaarwater en op een steenworp afstand van de wereldberoemde Kaasmarkt. Het pand is goed zichtbaar vanaf de provinciale weg en grenst aan een parkeerplaats.

Algemeen
Voor toeristen (uit zowel binnen-als buitenland) is Edam een geweldige plek om Nederland te leren kennen. Met de kaasmarkt, scheepswerven en visserij, behoorde de stad ooit tot de belangrijkste handelssteden van Nederland. Deze rijke geschiedenis is voelbaar als je door het centrum loopt of een rondvaart over de grachten maakt. Edam kent namelijk 266 monumenten, een kaasmarkt en één van de oudste musea van het land. Met een ligging tussen de Beemster, Amsterdam en Volendam is Edam ook voor een langere vakantie uitermate geschikt.

Omschrijving Hotel: 
Hof van Holland is een sfeervol ”3-sterren superieur” Hotel in één van drukbezochtste steden van het land. Dot hotel bestond al in 1870, maar na een brand in 1070, is het pand opnieuw opgebouwd en getransformeerd tot restaurant met woning. In 2020 is het pand van binnen en buiten gerenoveerd en heeft het zijn oorspronkelijke functie teruggekregen. Dit hotel beschikt over 12 luxe, moderne kamers, een restaurant (35 zitplaatsen) met terras (70 zitplaatsen) én een ligplaats voor een boot.

Bijzonderheden:
Hotel Hof van Holland kende, ondanks de Coronapandemie in Q3 van 2020 een kamerbezetting van 85%. Het hotel wordt verkocht als vastgoed inclusief exploitatie, zonder personeels- of brouwerijverplichtingen.

Parkeren : Ruime openbare parkeergelegenheid in de directe omgeving van het Hotel.

Capaciteit:
Aantal Hotelkamers: 12
Zitplaatsen restaurant: 35
Zitplaatsen terras: 70

Bestemming: IdentificatieNL.IMRO.0385.bpStadsgezichtEdam-vg01
Kadaster:  Edam A 4460, 174m2
Website :   www.hofvanhollandedam.nl
Ook te zien op youtube : https://youtu.be/gQGEloKZQyU

Financiële Informatie
Vraagprijs registeroed:  € 2.450,000,= k.k.
Vraagprijs: € 150.000,=
Aanvaarding: in overleg

CONTACTPERSOON
Johan Jonk
johan@hap-horecamakelaardij.nl
+31(0)6 1133 5308

Kenmerken

Vraagprijs bedrijfspand € 2.450.000,= k.k.
Vraagprijs Inventaris € 150.000,=
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bestemming Horeca
Soort bouw Gerenoveerd
Oppervlakte BVO 582 m2
Ligging Historisch centrum

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@hap-horecamakelaardij.nl of klik op de oranje button.

Direct contact opnemen
Direct contact opnemen