Download plattegrond
Download brochure

Omschrijving

Goed lopend Blues Rock Café op Texel

Locatie en situering:
Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en heeft een oppervlakte van 162 km2. Het eiland is 24 km lang en 9 km breed. Er wonen op Texel ca. 14.000 mensen. Jaarlijks wordt het eiland door meer dan een miljoen toeristen bezocht.
In tegenstelling tot vroeger, toen er nog sprake was van “een seizoen” loopt het toerisme tegenwoordig het hele jaar door met een piek in de zomermaanden. Op het eiland treft u zeven gezellige dorpen namelijk Den Burg, De Koog, De Cocksdorp, Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en De Waal. De hoofdplaats van Texel is Den Burg. In de plaats De Koog zijn de meeste mogelijkheden om uit te gaan. Ieder dorpje heeft zo zijn eigen uitstraling en bijzonderheden.De Koog is de badplaats van Texel. Alleen een duinenrij scheidt het dorp van het strand en de zee. In het gezellige dorpscentrum vindt u vele leuke winkeltjes, terrassen, restaurants en cafés. Ook de omgeving is aantrekkelijk. Het dorp ligt op loopafstand van verschillende natuurgebieden met prachtige fiets- en wandelpaden. Ook sportliefhebbers komen er aan hun trekken.Als je van uitgaan houdt, moet je in De Koog zijn. Na een lekker diner de kroeg in of een terrasje pakken met zicht op het uitgaanspubliek. Regelmatig worden muziekevenementen georganiseerd, met als vaste prik het Tropical Sea Festival in het laatste weekend van augustus.

Ligging:
Aan de dorpsstraat in de drukke badplaats de Koog te midden van winkels en horeca. De Dorpsstraat is de belangrijkste straat van deze drukke badplaats.

Indeling:
Hele diepe zaak met aan de rechterkant de riante bar met zitgelegenheid. Rechts achter de toiletten. Achter de zaak de ruime keuken en opslagmogelijkheid. Voor de deur een terras van ca. 20m2, dit kan in zijn geheel worden overkapt, de pui kan in zijn geheel worden geopend. Achter in de zaak staat het druk gebruikte biljart. Boven de zaak de bedrijfswoning bestaande uit 2 slaapkamers, woonkamer, keuken en riant balkon.

Omschrijving concept:
Muziekcafé waar vooral muziek uit de jaren zestig en zeventig maar ook uit de jaren daarna wordt gedraaid. Oude platenhozen van bekende rock en blues bands van weleer sieren de wanden van het bruine café. Naast muziekliefhebbers zijn ook voetbalfans van harte welkom in café de Kuip. Belangrijke wedstrijden zijn overal in het café te volgen dankzij de grote TV schermen die op verschillende plekken zijn opgehangen. Tevens wordt er een menukaart gevoerd.Geschiedenis:
Het café is geopend in 1982 en draagt met een korte onderbreking al die tijd dezelfde naam vele prominente Texelaars hebben hier de eerste stappen van hun horeca-carrière gezet.De huidige exploitant is de derde uitbater van dit roemruchte café en stopt wegens het bereiken van een respectabele leeftijd.Doelgroep:
Texelaars, terugkerende toeristen, waaronder vele Duitse gasten, muziekliefhebbers en dagjesmensen.

Openingstijden:Zomermaanden van 14.00 tot 01.30 uur. Wintermaanden van 16.00 tot 01.30 uur tenzij er sprake is van evenementen of sport.

Capaciteit:
Binnen 80 zitplaatsen, Bar 30 zitplaatsen, terras 24 zitplaatsen
BVO 180 m2

Frontbreedte: 6 meter
Reclameuitingen: Aan de gevel en borden op straat.

Installaties :
Het betreft de verhuur van een casco ruimte met nutsaansluitingen (gas/water/elektra) gebaseerd op de huidige capaciteit tot aan de betreffende nutsmeter.
Verwijzen naar de bijlage.
1. Luchtbehandeling.
2. Airco.
3. Elektrische installatie met voldoende groepen en krachtstroom.
4. CV ketel met boiler.

Bijzonderheden:
Al jaren een goedlopend café en een begrip op het eiland.
Uitstekende locatie midden in het dorp.
Grote zaak dus livemuziek behoort tot de mogelijkheden.
Aanwezigheid van een ruime bedrijfswoning.

Juridische informatie:
Rechtsvorm: Vennootschap Onder Firma
Transactievorm: Bij overname zullen de bestaande handelsschulden en vorderingen voor rekening en risico van de huidige eigenaar blijven (een zogeheten activa/passiva transactie).
Drank en Horecawet: Vergunning is afgegeven 13 september 2013.
Terrasvergunning:ja
Brandveiligheid:In orde.
Brouwerijverplichtingen: nee
Speelautomatenverplichtingen: nee
Huur/ bruikleenovereenkomst/ ja de biertaptechnische materialen zijn eigendom van Brouwerij AB-INBEV.
Inrichtingseisen: Het bedrijf voldoet volgens opgave van de eigenaar aan alle gestelde eisen.
Personeel: Er zijn geen medewerkers in dienst die dienen te worden overgenomen.
Wet Milieubeheer: De melding is gedaan.
Vetput: nee

Financiële informatie
Vraagprijs: € 149.000,-
Aanvaarding: In overleg.
Huurprijs: € 3856,25 per maand. Dit is inclusief de ruime bedrijfswoning.
Huurperiode: ingangsdatum huurovereenkomst 28-12-2011 5+5 jaar en wordt verlengd met gelijke perioden van telkens 5 jaar.
Huurborg: 3 maanden huurverplichting + de daarover verschuldigde BTW.
Servicekosten: NVT.
Promotiekosten: NVT.
Voorbehoud: Gunning eigenaar en verhuurder.

CONTACTPERSOON
Johan Jonk
Johan@hap-horecamakelaardij.nl
Tel.(0031)(0)6 1133 5308

360 graden foto

Kenmerken

Huurprijs bedrijfspand € 3856,25,= excl. BTW per maand
Aangeboden sinds augustus 2020
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bestemming Horeca
Overname exploitatie € 149.000,=
Oppervlakte 180m²
Ligging Centrum

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@hap-horecamakelaardij.nl of klik op de oranje button.

Direct contact opnemen
Direct contact opnemen