Download plattegrond
Download brochure

Omschrijving

Midden in het centrum van de stad Enkhuizen, direct aan de historische binnenhaven en direct naast de Drommedaris, het bekendste gebouw van Enkhuizen. De stad Enkhuizen telt ca. 19.000 inwoners , naast het toerisme is ook het bedrijfsleven een belangrijke pijler , in de stad zijn diverse international bedrijven gevestigd. Enkhuizen trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. Sommigen houden van Enkhuizen vanwege de vele historische gebouwen en monumenten, anderen zijn dol op de haven en de fantastische watersportfaciliteiten. Museumstoomtram Hoorn-Medemblik organiseert een reis door de tijd met de driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen. Met een stoomtram kunnen bezoekers reizen van Hoorn naar Medemblik, met de boot van Enkhuizen naar Medemblik en met een NS-trein van Hoorn naar Enkhuizen.

Ligging
Midden in het historische centrum van Enkhuizen, direct aan de haven. In de directe omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid, daarnaast ligt de Werf ligt op ca. 5 minuten loopafstand van het treinstation.

Omschrijving
Een ambachtelijke (middenslag) brouwerij met proeflokaal/restaurant, een ruimte voor feesten en partijen, en een groot terras op een unieke plek.

Concept
Eetcafé, restaurant, evenementenlocatie en toeristische attractie van formaat.

Doelgroep
De 19.000 inwoners van Enkhuizen, het toerisme en een groot deel zakelijke markt.

Capaciteit
Binnen: 75 zitplaatsen
Bar: 20 zitplaatsen
Evenementenruimte : 400 personen
Terras: 100! zitplaatsen
Bij gebruik hele locatie 500 personen

Indeling
Entree met garderobe en toiletten en toegang tot evenementenruimte.
Rechts kleine bar met uitgifte en keuken.
Links ruimte voor brouwerij
Horecaruimte met diverse lage en hoge zitgelegenheid.
Grote deur naar terras.

Bereikbaarheid
Enkhuizen is met de auto goed te bereiken via de N307 en de N306. Ook is er in het toeristenseizoen een veerdienst tussen Stavoren en Enkhuizen. De stad heeft 3 jachthavens met in totaal 1.300 ligplaatsen. De stad heeft een eigen treinstation. Eveneens zijn er diverse busverbindingen. De omgeving is daarnaast uiterst fietsvriendelijk.

Installaties
Het betreft de verhuur van een casco ruimte met nutsaansluitingen (gas/water/elektra) gebaseerd op de huidige capaciteit tot aan de betreffende nutsmeter. Voor de aanwezige installaties wordt verwezen naar de bijlage.

Parkeren
In het centrum van de stad is een blauwe zone van toepassing. Buiten het centrum is het vrij parkeren.

Bestemming
Volgens opgaaf van Ruimtelijkeplannen en/of gemeente Enkhuizen is bestemmingsplan “NL.IMRO.0388.2012BPBinnenstad-VA02” van toepassing. De enkelbestemming betreft ”Gemengd” en laat horeca tot en met categorie 2 toe. Voor meer informatie wordt verwezen naar de bijlage.

Huurderbelangen
Vloertegels, vloerafwerking, luchtbehandelingsinstallatie, tegelwerk, vetvangput, toiletgroepen, (goederen)lift en afzuiginstallatie aanwezig.

Bijzonderheden
Gezocht wordt naar een exploitant (pachter) die het proeflokaal wil huren, het betreft hierbij dus zowel de inrichting als het pand.
Kortom een perfecte en uitzonderlijke centrumlocatie geschikt voor een (ervaren) horecaondernemer of als toevoeging aan iemands bestaande horecaportefeuille!

Juridische informatie
Rechtsvorm: Besloten Vennootschap
Transactievorm: Bij overname zullen de bestaande handelsschulden en – vorderingen voor rekening en risico van de huidige eigenaar blijven (een zogeheten activa/passiva transactie).
Drank- en Horecawet: Er is een drank- en horecavergunning afgegeven.
Terrasvergunning: Het terras aan de haven bevindt zich op eigen terrein.
Brandveiligheid:Het bedrijf voldoet volgens de eigenaar aan alle gestelde eisen. Er is een melding gedaan.
Brouwerijverplichtingen: De speciaal-bieren dienen te worden afgenomen van Brouwerij de Werf. Het tappils is naar keuze van de exploitant.
Huur/bruikleenovereenkomst: De inventaris is in eigendom. Er zijn geen huurkoop of huurovereenkomsten op de inventaris van toepassing.

Kenmerken

Aangeboden sinds Column 2 Value 2
Status VERHUURD
Aanvaarding in overleg
Bestemming Horeca
Soort bouw nieuw
Oppervlakte
Aantal bouwlagen 1
Ligging Centrum

Direct contact opnemen?

Heeft u interesse in dit object?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op +31 (0)85 – 760 02 29 of info@hap-horecamakelaardij.nl of klik op de oranje button.

Direct contact opnemen
Direct contact opnemen